Zus van

HNTjong | Belle van Heerikhuizen
vr 21 jan - do 24 feb
vr 21 jan 2022
-
do 24 feb 2022

Zus van  is  een muzikale  en  energieke  voorstelling over daadkracht en spijt. Over een zus die opstond  tegen onrecht en een andere zus die dat niet durfde en daar nog steeds last van heeft.  

Ze  leefde  in de schaduw  van haar heldhaftige en wereldberoemde zus  en haar eigenwijze broers.  Nu ze alleen staat, beseft ze dat zijzelf nooit iets groots of memorabels heeft gedaan.  Helden zijn mensen die dingen doen, niet mensen die dingen laten.  Ze is bijna 3000 jaar stil geweest en stapt nu uit de schaduw van Antigone. Nu vertelt zij, wenst  zij, droomt zij en  confronteert ze haar verleden.   
 
Het stuk  Zus van  is  een wereldwijd  theatersucces,  geschreven door  één  van de meest  geliefde  toneelauteurs van Nederland,  Lot Vekemans.  Zus van  is  gebaseerd op de  mythologische  Ismene,  de  zus van Antigone  en  dochter van Oedipus.  Waar  Antigone  het aan durfde  om  haar  dode  broer te begraven ondanks dat dit verboden  was  stond Ismene stil.  Haar zus  trotseerde de machthebbers en groeide uit tot een icoon van revolutie en verzet, maar wat is het verhaal van Ismene?  

De cast

Jasja Offermans

Muzikant (fotografie: Karen Rosetzsky)

Yela de Koning

Acteur HNT ensemble

Credits

Regie: Belle van Heerikhuizen 
Tekst: Lot Vekemans
Spel: Yela de Koning 
Muziek / compositie : Jasja Offermans

Team:
Kostuums: Perrine Philomeen | Decor: Ruben Wijnstok | Dramaturgie: Martine Manten