Supernormaal (5+)

HNTjong
za 21 mei 14:00 en 16:50
za 21 mei 2022
14:00 en 16:50

Wat is normaal? Is de juf die begint te dansen tijdens de les normaal? Of de stoere vader die bij elk liedje tranen met tuiten huilt? En is het eigenlijk bij jou thuis normaal? 

Supernormaal is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt. 

Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat. 

In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.  

Speelse beats met poëtische teksten

Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel.

 

 

Luister vanaf 11 maart naar de Titelsong: Supernormaal op Spotify om alvast in de mood te komen. Gemaakt door Jelle Hoekstra. 

Onderdeel van:
Familie & Jeugd

Titelsong: Supernormaal

Muzikant en acteur Jelle Hoekstra werd door theatermaker Loek de Bakker gevraagd om de muziek te schrijven voor zijn nieuwe voorstelling Supernormaal - een voorstelling die vragen stelt over wat het b…

Kostuums: David Laport

Kostuumontwerper maakt voor de voorstelling Supernormaal verschillende kostuums, objecten en werkt alles uit. HIj vertelt over zijn favoriete kostuum en hoe het maken voor een jeugdvoorstelling werkt.…

In de media

"Supernormaal is humoristisch en de boodschap dat aanpassingsgedrag niet altijd nodig is, spreekt tot de verbeelding" Theaterkrant

"door enkele simpele omkeringen tot hun uiterste consequenties door te voeren werkt Supernormaal regelmatig op de lachspieren." NRC

De cast

Billy de Walle

Acteur

Jelle Hoekstra

Roben Mitchell

Acteur (fotograaf Sander van der Poel)

Credits

Regie: Loek de Bakker 
Regie assistent: Talla Dirkzwager
Dramaturgie: Martine Manten
Spel: Billy de Walle, Roben Mitchell, Jelle Hoekstra
Kostuumontwerper:  David Laport (Bekend als ontwerper van de jurken voor o.a. Rihanna, presentatrices van Het Eurovisiesongfestival, Chantal Janzen, Nikkietutorials, Edsilia Rombley)
Decor: Janne Sterke
Lichtontwerp: Tim van 't Hof 
Compositie: Jelle Hoekstra
Tekstbijdrage: Sofie Tseng 
Inflatable: Mano Collette