A Christmas Carol

STET - The English Theatre
21 dec
-
23 dec
Data & tickets
 • do 21 dec
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • vr 22 dec
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • za 23 dec
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Het is inmiddels een traditie. Het Engelse toneelgezelschap STET brengt al enige jaren in de kerstperiode het bijzondere verhaal van Dickens naar Het Nationale Theater. Dit jaar is A Christmas Carol te zien in Theater aan het Spui. STET speelt al jaren Engelstalig theater van hoog niveau in Den Haag. Ook deze solo-voorstelling wordt in het Engels gespeeld.

De cast

The play is in English

See text in English below

De Britse verhalenverteller Ashley Ramsden wekt de vrek Scrooge op fenomenale wijze tot leven. Na het bezoek van drie geesten komt de gierige Scrooge tot het inzicht dat een leven van geven beter is dan van nemen. Voor het eerst snapt hij de kerstgedachte en betert hij zijn leven. Een heerlijke voorstelling om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Het goede doel van deze Christmas Carol is Stichting Hope
Stichting Hope probeert met lessen in kunst en cultuur de effect van oorlog te verzachten, vooralsnog in Palestina maar uitbreiding naar Syrië staat op de agenda. De kunsten zetten aan tot 'verbeelding', iets waar de kinderen in dit gesloten gebied maar weinig meekrijgen (een gebied waar 1,8 miljoen mensen op 365 km² samen wonen, iets groter dan Vlieland) . De activiteiten hebben effect op het het reduceren van angst en het vergroten van zelfrespect, zelfvertrouwen en de gevoelens van veiligheid. HOPE werkt met inspirerende kunstenaars die lesgeven in de kunsten maar als ze een kind aantreffen met een dergelijk groot trauma dat psychisch de verkeerde kant op dreigt te gaan hebben trekken ze aan de bel bij professionele psychologen die daar raad mee weten. Daarnaast leggen ze verbanden met de samenleving in Gaza en stimuleren ze de participatie van ouders. De ambitie van deze stichting gaat dus een stuk verder dan "enkel" kunstlessen. In de speelperiode staan er collectebusse voor uw donatie. Het is hetzelfde goede doel waar ook de opbrengsten van Share A Soup van onze cateraar 's Peer Catering naar toe gaan.
 

English

Christmas can't start without A Christmas Carol. This year for the first time in Theater aan het Spui. This special and moving story by Charles Dickens is brought to life by British storyteller and actor Ashley Ramsden. After the visits of the ghosts of Christmas past, present and future, Scrooge realises that giving is far more rewarding than taking. During the season STET raises funds for charities like the Spierfonds, the Walkabout Foundation and Create the Bridge. A wonderful and inspiring evening to get you totally in the Christmas mood.

Credits

door Ashley Ramsden

Engels gesproken