Om mij moverende redenen

Paulien Cornelisse
19 dec
-
20 dec
Data & tickets
 • di 19 dec
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • wo 20 dec
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

In haar vierde cabaretvoorstelling kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.

De cast

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? En hoe verhoudt de wens tot het hebben van groene vingers zich tot het daadwerkelijk hebben van groene vingers? In haar vierde voorstelling, ‘Om mij moverende redenen’, zal Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven gaan kijken. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom. Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop Prijs voor ‘Dagbraken’, en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’. Verder is ze schrijfster van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’.

 

De pers over ‘Maar ondertussen’

de Volkskrant (****): (...) de volstrekt originele humor van Paulien Cornelisse komt in het vlotte en gevarieerde ‘Maar ondertussen’ uitstekend tot zijn recht: keer op keer lukt het haar om je op een nieuwe, onverwachte manier naar grote en kleine zaken te laten kijken."

 

NRC Handelsblad (****):"Paulien Cornelisse (...) heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken."

 

Het Parool (****):"Haar grootste kwaliteit, naast het benoemen van geestige taalkronkels, is het combineren van humor en vertedering."

 

Trouw (****): "Cornelisse heeft een heerlijk oorspronkelijke blik op de dingen." (Rinske Wels)

Credits

van en met Paulien Cornelisse

© Het Nationale Theater

powered by Peppered