Superleuk, maar voortaan zonder mij

Theater Rotterdam: Wunderbaum
14 dec
20:15
  • do 14 dec
    20:15 - 22:05
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Het essay Superleuk, maar voortaan zonder mij van Amerikaanse auteur David Foster Wallace vormde het uitgangspunt voor deze grootschalige voorstelling, over onze hang naar totale ontspanning en de onbereikbaarheid daarvan.

 

“Subliem theater” ★★★★ Trouw
“Slimme en fascinerende voorstelling” ★★★★ de Volkskrant
“poëtische beelden” ★★★★ Theaterkrant
“Sterke muziek… snoeiharde erupties van geluid” ★★★★ de Volkskrant

Met Superleuk, maar voortaan zonder mij publiceerde de Amerikaanse auteur David Foster Wallace tussen 1995 en 1997 zijn journalistieke ervaringen tijdens een zevendaagse cruise in de Caraïben op de ‘MS Nadir’. Voor Wunderbaum vormde dit essay over onze zelfvernietigende prestatie- en amusementscultuur het uitgangspunt voor een grootschalige, gelijknamige voorstelling.

 

Acteurs van Wunderbaum als cruise-entertainers

De Wunderbaum acteurs voegen aan dit materiaal hun eigen ervaringen als cruise-entertainers toe. Speciaal voor deze voorstelling ging Wunderbaum een week lang aan boord van het mega cruise schip AIDA PRIMA. Op dit schip, dat iedere donderdag aanmeert in Rotterdam, verzorgde de acteursgroep een keihard cabaretprogramma. 

 

Wunderbaum en Theater Rotterdam

Wunderbaum behoort tot de vaste kern van het makers ensemble van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Theater Rotterdam is een stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum.

 

Waarom een geheimtip?

Programmeur Marijtje Pronk: "Wunderbaum is een van de toonaangevende Nederlandse theatergroepen van dit moment, en behoort tot de vaste kern van het makersensemble van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Wunderbaum, dat in 2010 de Prosceniumprijs won (voor het gezelschap dat een wezenlijke bijdrage levert aan het toneelklimaat), maakt voorstellingen over actuele thema’s, veelal op locatie maar ook in theaters. Met hun meerjarige voorstellingenreeks The New Forest, doet het gezelschap een theatraal onderzoek naar mogelijke alternatieven voor de samenleving. Theater aan het Spui organiseerde vorig seizoen een heel festival rond Wunderbaum. Afgelopen theaterseizoen ontving actrice/maker Wine Dierickx voor haar rol in Helpdesk de belangrijkste toneelprijs voor acteurs: de Theo d’Or."

 

De pers over vorige voorstellingen van Wunderbaum:

 

Over Unser Dorf soll schoner werden:
Theaterkrant **** ‘Een boeiend stuk van bijna twee uur, waar zowel intellectueel als qua dramatiek een hoop te beleven valt’

 

Over Helpdesk:
De Volkskrant **** ‘Dierickx heeft die facetten en nuances feilloos onder controle in haar spel’
Theaterkrant **** ‘Met de vaak geestige tekst en het uitstekende spel van Dierickx zou Helpdesk wel eens een van de theaterhits van de herfst kunnen worden’

 

Over We doen het wel zelf:
De Volkskrant **** ‘Swingend, licht chaotisch en goed hilarisch op z'n tijd is dit niet pamflettistische stuk over de doe-het-zelfburger’
 

Credits

van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers
muziek Jens Bouttery

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie