A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue

Caro Derkx | Frascati Producties
wo 22 sep - 20:30
wo 22 sep 2021
20:30
  • wo 22 sep 2021
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

We geven onszelf vorm door datgene waaraan we ons spiegelen, maar bestaat een identiteit wel als deze is gebaseerd op luchtspiegelingen? In deze mono-dialoog gaat Caro Derkx niet zozeer op zoek naar ‘wie we zijn’, maar naar ‘wie of wat we zouden kúnnen zijn’. Want is ‘wie we zijn’ niet eerder open en relationeel, in plaats van een vaststaand gegeven?

Bij binnenkomst wordt er gevraagd om je ticket, je identiteitsbewijs en coronatoegangsbewijs.

Met een sterk persoonlijke ondertoon schetst zij een levendige en veelkleurige biografie van haar lievelingsdichter/romanschrijver. Ze spiegelt zich aan haar grote voorbeeld, brengt de verschillende identiteiten uit zijn werk en zijn leven met elkaar in dialoog en koerst zo aan op een onvermijdelijke confrontatie.

Beïnvloed door het werk van Virginia Woolf, Zadie Smith en Rebecca Solnit schrijft Caro Derkx met A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue, haar eerste klein gemonteerde voorstelling bij Frascati Producties, een metafysisch spiegelpaleis waarin het makkelijk verdwalen is.

Onderdeel van:
3 voor € 30 in Zaal 3

Recensies

"Erudiet en smakelijk tovert Derkx het Parijs van de jaren zestig tevoorschijn."
- ★★★★ de Volkskrant

"Caro Derkx maakt van sobere lezing uitdagend theater [...] Een knappe en zeer trefzekere debuutvoorstelling."
- ★★★★ NRC

Credits

van en met Caro Derkx | eindregie Thomas Dudkiewicz en Hannah van Wieringen | muziek Olaf Kroon | mede mogelijk gemaakt door Stichting Melanie | dank aan Ben Huijskens, Marcelle Kuijpers en Anoek Oostermeijer