Margreet heeft de groep verlaten

Mugmetdegoudentand
za 13 nov - 19:30
za 13 nov 2021
19:30
  • za 13 nov 2021
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app. 
 
Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. 

 

Bar gesloten vanaf 20.00 uur
De bar is in verband met de nieuwe coronamaatregelen gesloten vanaf 20.00 uur. Meer weten over de huidige maatregelen in het theater? Lees meer over je bezoek

Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten? 

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten. 

Recensies

"De humor in Margreet heeft de groep verlaten drijft volledig op herkenbaarheid. Visschedijk en Van den Toorn zijn er de gedroomde spelers voor."
- Parool 

"Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn.”  
- de Telegraaf 

"Door het snelle schakelen tussen vlot geschetste karakters slaagt het stuk erin om op cartooneske wijze een minigemeenschap neer te zetten, een breekbare samenleving die door de minste geringste verstoring in een stuurloos kippenhok verandert."
- de  Theaterkrant

Credits

spel Dick van den Toorn, Lies Visschedijk | tekst Aaf Brandt Corstius, Joan Nederlof | eindregie Paul van der Laan | coproducent Theater Bellevue