Theatercollege: Op zoek naar geluk

Coen Verbraak e.a.
7 dec
20:15
  • do 7 dec
    20:15 - 22:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Wat is geluk eigenlijk? Tijdens dit theatercollege worden deze en vele andere vragen onder de loep genomen door vier ‘geluksspecialisten’ uit de journalistiek, wetenschap en kunst. Door middel van interviews en andere gelukszaken kan het publiek haar eigen geluksmoment beleven in het theater. Een vrolijke, lichte en leerzame avond.

Met journalist Coen Verbraak, neurowetenschapper Laura Steenbergen, geluksprofessor Patrick van Hees en gitarist, yogi en schrijver Jan Kuiper

Tegenwoordig is iedereen voortdurend op zoek naar geluk. In cursussen, zelfhulpboeken, yogaklasjes en datingsites: de zoektocht naar geluk is hot and happening. Maar word je van die zoektocht eigenlijk wel gelukkig? En als je geluk hebt gevonden, hoe lang duurt dat gelukkige gevoel dan? En... zijn vrouwen beter toegerust voor geluk dan mannen? Hoe erg is het eigenlijk om ongelukkig te zijn? Kun je meten of iemand gelukkig is? En kun je geluk eigenlijk wel vinden of zou je het zelfs kunnen kopen? Kortom, wat is geluk eigenlijk? Tijdens het theatercollege Op zoek naar geluk worden deze en vele andere vragen onder de loep genomen door vier ‘geluksspecialisten’ uit de journalistiek, wetenschap en kunst die beroepshalve met het fenomeen geluk te maken hebben.

Credits

met Coen Verbraak (interviews), Laura Steenbergen (cognitieve neurowetenschap), Patrick van Hees (geluksprofessor) en Jan Kuiper (gitarist, Yogi en schrijver)

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie