De Blackout van ‘77

Orkater Nieuwkomers / Sir Duke
28 nov
20:15
  • di 28 nov
    20:15 - 21:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

In de nacht van de Blackout in 1977 zit New York zonder stroom. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder blikken van anderen, zonder mening en maatschappij, zoekt ze grip op wie ze werkelijk is.

 

Beetje bij beetje reconstrueert ze haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een gesegregeerd Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een een muzikale trip door haar jeugd in het behouden zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina de regie over haar steeds groteskere herinneringen in eigen hand te nemen.


Theaterkrant ★★★★

''Op voorhand een van de hoogtepunten van het seizoen.''

 

"Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. Dionne Verwey, Gery Mendes, en Francesca Pichel acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk."

 

Het Parool

"In deze voorstelling is bijna elke overgang origineel, alles is van een hoog niveau, inclusief zinnen die hun effect niet missen.'' 

 

Scènes ★★★★

''Mooi eerbetoon aan zwarte Amerikaanse helden.''


"De Blackout van 77 dendert door als een trein, waarbij tekstfragmenten worden afgewisseld met fantastisch gezongen nummers met relevante teksten" 

 

De Volkskrant ★★★★

''De swingende nieuwkomers van Orkater laten zien dat alles gekleurd is.''

"De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten dat knap zien in De Blackout van '77, fragmentarisch opgebouwd rond gedachten van een jonge zwarte gedachten van een jonge zwarte schrijfster. Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities." 

Credits

regie Nita Kersten
tekst Esther Duysker
met en muziek Dionne Verwey, Francesca Pichel, Gery Mendes en Vernon Chatlein

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie