Zeventien

Het Zuidelijk Toneel
do 23
november
  • do 23 nov
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

 “Op school praat iedereen over de zomer, met vriendinnen aan het strand, daarna het studentenleven, de droombaan en natuurlijk de prins op het witte paard. Ik droom met ze mee, heel eventjes toch...” Zeventien is een voorstelling van en door een zevental jonge moslima's. Samen met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf in beeld te brengen. Hoe zien ze de toekomst, wat zijn hun dromen en als welk fi lmgenre zien zij hun leven het liefst? Een voorstelling over wat zij willen, moeten en kunnen geloven.

De cast

Schoonheid volgens jonge moslima's. Mijn leven is als een Bollywood film, eentje met veel dans erin. Lang dacht ik dat mijn ouders uitgehuwelijkt waren, maar op een dag heb ik hun liefdesbrieven gevonden. “Yes! Betrapt! Ze zijn dus wel gewoon verliefd geweest!”. Ik draag graag zalmroze. Dat past bij mij: lief en meisjesachtig. Ik ben eigenwijs, heb veel oog voor detail, ben emotioneel, een tikje egoïstisch én behulpzaam. 

Zeventien is een voorstelling van en door een zevental jonge moslima's. Samen met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf in beeld te brengen. Hoe zien ze de toekomst, wat zijn hun dromen en als welk filmgenre zien zij hun leven het liefst? Een voorstelling over wat zij willen, moeten en kunnen geloven.

 

Over Het Zuidelijk Theater

Artistiek leider Piet Menu wil de blik van de ander tonen. Want de ander geeft ons inzichten, wereldbeelden, gevoelens als respect, empathie, jaloezie en afkeer. Daarom maken we de aankomende jaren heel bewust voorstellingen met niet-acteurs. Mensen die voor velen van ons die ander zijn. Zeventien is de eerste in deze reeks voorstellingen. Eva Line de Boer studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar afstudeervoorstelling Euphoria (2014) won ze de Ton Lutz Prijs. Met haar laatste voorstelling - Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) - won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Haar voorstellingen gaan over kijken en bekeken worden. Voor Zeventien wordt zij uitgedaagd om de esthetiek van de jongeren over te nemen en haar eigen waarden en ideeën over theater uit te dagen.

Credits

regie Eva Line de Boer
met o.v. Belma, Sanaz, Khadija, Neda, Narijs, Tugce, Kaouthar
muziek Harpo ’t Hart