Vlaklanders

Theaterproductiehuis Zeelandia
wo 1
november
  • wo 1 nov
    20:15 - 20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Dit nieuwe stuk gaat over twee oude mannen en een vrouw. De twee mannen hebben besloten om na een lang leven eindelijk uit te spreken wat er te zeggen valt. De dialoog leidt tot de constatering dat hun bestaan onderwerp is geworden van de uitdijing van het heelal. Moeten ze bij elkaar blijven? Om de wereld te kunnen blijven begrijpen, blijkt een verwijdering noodzakelijk.

De cast

Bijzonder aan dit project is dat het tot stand zal komen als resultaat van een schrijf- en regie experiment. Peter Verburgt en Gerardjan Rijnders schreven Vlaklanders op basis van een onderlinge tekstuele dialoog. De twee nemen ook de regie op zich. Bedoeling is om de acteurs zo laat mogelijk in het repetitieproces met elkaar te confronteren om op die manier een zo direct mogelijke ontmoeting op het toneel mogelijk te maken.

 

Bovendien speelt het stuk in de wereld van het theater: de twee mannen zijn oude acteurs die elkaar ontmoeten en filosoferen over het leven als theater en het theater als leven. Over het verval van het geheugen en het lot van de ouder wordende acteur. Met een jonge vrouw op de achtergrond - en soms dichterbij - die zeer goed blijft letten op wat er gaande tussen de twee mannen.

Credits

tekst en regie Gerardjan Rijnders en Peter Verburgt
dramaturgie Alex Mallems
met Titus Muizelaar en Titus Tiel Groenestege