Dans en mode

Afrovibes: In a World of Butterflies & Lady Africa Fashion Show

Robyn Orlin
zo 8
oktober
 • zo 8 okt
  15:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Eindtijd 17:05
  €14.00

Deze middag staat in het teken van dans en mode met de internationale dansvoorstelling In a World full of Butterflies, it takes Balls to be a Caterpillar .... Some Thoughts on Falling van de controversiële Zuid-Afrikaanse choreograaf Robyn Orlin en aansluitend de Lady Africa Fashion Show.

De cast

Na afloop van de voorstelling is Lady Africa Fashion Show

De voorstelling bestaat uit twee danssolo’s uitgevoerd door de Congolese danser Elisabeth Tambwe en danser /choreograaf Eric Languet uit Réunion. Artistiek uitgangspunt van Butterflies was de weigering van dansers om op te treden tegen de achtergrond van videobeelden van een man die de dood in sprong van de top van de Twin Towers in New York tijdens de aanslag op 9/11.

Butterflies gaat over het beeld van een vallende man van de Twin Towers maar plaatst op dieper niveau vraagtekens bij de ondergang, onze angst en de breekbaarheid van onze wereld. Butterflies was eerder te zien in het Market Theatre in Johannesburg (november 2016), bij Festival d’Automne/Theatre de la Bastille (2013) en Tanzquartier Wien (2014).

 

Lady Africa Fashion Show

Na afloop van de voorstelling is Lady Africa Fashion Show. De fashionshow is gericht is op Afrikaanse, alledaagse mode en brengt modellen en real life modellen samen op de catwalk. Lady Africa is gevestigd in Den Haag en importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoire labels van veelbelovende Afrikaanse ontwerpers. Door culturen te verbinden en door te inspireren met etnische mode brengt Lady Afrika kleur op de Nederlandse straat. Irene Hin is de creatieve motor van Lady Africa, die met haar Afrikaanse en Nederlandse wortels een brug wil slaan tussen Afrika en de rest van de wereld.

© Het Nationale Theater

powered by Peppered