Het Debuut

Het beste van het ITs Festival
do 5
oktober
  • do 5 okt
    20:15
    i.h.k.v. Nee, jij hebt talent festival
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Rudolphi Producties presenteert de nieuwe generatie pas afgestudeerde theatermakers, geselecteerd tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival). Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury hen.

De cast

Quote

Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.

 Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent

De meest aansprekende drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel- , Dans- en Kleinkunstopleidingen, worden door Rudolphi Producties beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Met hun afstudeervoorstelling hebben zij ons omvergeblazen, onze harten gestolen en hun talent getoond. Wij stellen ze graag aan u voor.

 

De geselecteerde voorstellingen en makers voor Het Debuut 2017 zijn:

‘The place to be’
Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade (Academie voor Theater en Dans, Mime)

 

Een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. “Hidde en Koen pakken je vast en laten je niet meer los. Ze putten elkaar uit, gaan tot het gaatje, maar weten de voorstelling toch wonderbaarlijk licht te houden” aldus de jury.

 

‘What sounds like now’
Nick Livramento Silva (Artez) & Joey Schrauwen (Performance-opleiding Toneelacademie Maastrischt, afgestudeerd in 2017)

 

Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur.

 

‘The seed of life’
Romano Haynes (Toneelacademie Maastricht)

 

Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders.

 

'Körper Körper' 
Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke (Dansopleiding, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem)

 

Körper Körper onderzoekt het concept van lichaam, gender en identiteit. Door middel van mysterie en humor bevragen de performers deze hedendaagse vraag, die zij benaderen op een persoonlijke en universele wijze.
 

 

Waarom een geheimtip?

Programmeur Marijtje Pronk: "Omdat u in deze voorstelling het talent van de toekomst ziet. Misschien wel de makers die over een tijdje de grote en internationale podia bestormen en u kunt als early adopter zeggen dat u in de wieg heeft meegekeken! Wij presenteren de door de jury van het ITs (International Theatre School Festival) allerbeste nieuwe en pas afgestudeerde theatermakers, geselecteerd uit alle theateropleidingen van Nederland. Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury hen. De meest aansprekende drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel-, Dans- en Kleinkunstopleidingen, worden beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Wij stellen ze graag aan u voor."

 

De pers over de vorige edities van Het Debuut:

 

"Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent." Theaterkrant

 

"Drie bijzondere voorstellingen voor de prijs van één." Haarlems Dagblad

 

"Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen." De Volkskrant

Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.
Volkskrant