Theatercollege: Het bruto nationaal geluk

Lebbis & Jeroen Smit
16 sep
20:15
  • za 16 sep
    20:15 - 21:55
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Cabaretier Hans Sibbel (Lebbis van Lebbis & Jansen) en journalist Jeroen Smit vertellen aan de vooravond van Prinsjesdag in hun theatercollege hoe we de economie voor ons karretje kunnen spannen om het veel mooier te krijgen. En ook waarom dat nog niet gelukt is. We leven maar één keer, dus moeten we er het beste van maken. Maar dat doen we niet. We laten ons inpakken door banken, door overheden, door multinationals, door het marktmechanisme. Er is geen tijd te verliezen. Wij moeten zelf een draai maken om gelukkig te worden!

Wij gaan de economie voor ons karretje spannen. Samen met U. Zoals het bedoeld is.

 

 

 

Het is nogal simpel. Denken wij. Je leeft maar 1 keer, dus moet je er het beste van maken. Maar dat doen we niet. We laten ons inpakken door banken, door overheden, door multinationals, door het marktmechanisme. Slavendrijvers, en wij zijn de slachtoffers; want zo is het systeem nou eenmaal.
Ja, duhhhhh. Wat een flauwekul.

  

Kijk eens goed in de spiegel; wij zijn de markt, wij zijn de banken, de overheid en de rest van die shit. Dat zijn geen buitenaardse wezens, echt niet. Waar wachten we op? Een promotie? Dat welverdiende pensioen? Kleinkinderen? De postcodeloterij? Onzin, er is geen tijd te verliezen. Wij moeten zelf een draai maken. Wij gaan u vertellen hoe we het veel mooier krijgen. En waarom het nog niet gelukt is. U wordt wakker. U gaat fris en fruitig de zaal verlaten, u gaat aan de slag, u gaat gelukkig worden! Met dank aan onze economie.

Credits

 regie Koos Terpstra

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie