The Nation (1 t/m 3)

Het Nationale Theater
1 sep
-
3 sep
Data & tickets
 • vr 1 sep
  19:00
  HNT Studio's, Den Haag
  HNT Studio's
  Geweest
 • za 2 sep
  19:00 - 23:00
  HNT Studio's, Den Haag
  HNT Studio's
  Geweest
 • zo 3 sep
  14:00 - 18:00
  HNT Studio's, Den Haag
  HNT Studio's
  Geweest

Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Wie heeft het jongetje uit de Schilderswijk voor het laatst gezien? En waar is hij nu? Daarover gaat The Nation, de spannende zesdelige marathonvoorstelling van Eric de Vroedt.

Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten, welzijnswerkers; iedereen bezit een stukje van de puzzel. Een dollemansrit tegen de tijd, dwars door alle lagen van onze op hol geslagen multiculturele stad.

★★★★★ NRC Handelsblad
★★★★★ Theaterkrant
★★★★½ Telegraaf

 

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt de elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

 

Recensies

★★★★★ "Met ‘The Nation’ levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment" NRC Handelsblad
★★★★★ "Sterk geschreven diamantjes." Theaterkrant
★★★★½ "Een mooie mix van drama en humor, gebracht met de nodige vaart en dynamiek." Telegraaf
★★★★ Volkskrant
★★★★ Parool
★★★★ Trouw

 

Publieksreacties

"FANTASTISCH. Scherpe teksten, grappige en ontroerende personages"
"Echt een leuke en goede voorstelling!!"
"Heerlijk en spannend theater! Gedurfde thema's ook. A must see, zeker in deze tijd."

 

Credits

Met Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Mahfoud Mokaddem, Anniek Pheifer, Romana Vrede

Concept, tekst en regie Eric de Vroedt Tekstbijdrage Joeri Vos Dramaturgie Remco van Rijn Decorontwerp Maze de Boer Lichtontwerp & video Bernie van Velzen Geluidsontwerp Florentijn Boddendijk & Remco de Jong Kostuumontwerp Lotte Goos Regieassistentie Abdel Daoudi Coproductie met het Holland Festival

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie