Met andere oogen

Van der Vlugt & Co
8 okt
16:00 - 20:00
 • zo 8 okt
  16:00 - 17:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • zo 8 okt
  20:00 - 21:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest

Met veel plezier en trots toerde Van der Vlugt & Co afgelopen seizoen door het land met de concertvertelling De drievingerige luiaard. Dit smaakte naar meer; er zijn nog veel meer verhalen die verteld moeten worden. Met andere oogen is de opvolger. De basis blijft hetzelfde: persoonlijke vertellingen, versterkt door muziek.

Een man kijkt naar een schilderij. Hij kent het goed: Het is van Piet van der Hem en het hing zijn hele jeugd in zijn ouderlijk huis. Hij heeft het geërfd en meteen verkocht. Hij vond er niet veel aan. Hij had er trouwens geen muur voor. Dus via de veiling, hup naar Amerika. Daar houden ze van die Hollandse folklore. Maar nu hangt het hier, in een hotel in Volendam. Dat is raar.

‘Bram van der Vlugt zijn speelstijl is innemend met soms wat hoekige, licht boosaardige uitschieters. Dat werkt goed en voorkomt sentiment.
Twee van Van der Vlugts kinderen en Lucas Dols spelen mee. Hun muzikale bijdrage is (…) voorbeeldig: sfeervol en met bezieling.’
-NRC****

‘Het is kwetsbaar en sympathiek en ze weten je zeker mee te slepen in hun relaas. Aan de hand van de schilderijen verrijst een wereld van dromen, geheime liefdes, frivole uitstapjes, toekomstplannen. Een verhaal dat abrupt afbreekt, maar dat niet voorbij is.
Hun jazzy muziek (gecomponeerd door Floris) omlijst het verhaal, geeft het lucht of schwung waar nodig, maar staat ook soms op zichzelf.’
-Volkskrant***

‘Met zijn prachtige dictie is Van der Vlugt een zeer begenadigd verteller. Hij sluit bondjes met de zaal, met zijn kinderen en Dols, maar daagt hen ook vrolijk uit. Hij vertelt met een fijne combinatie van gedragenheid en ondeugd.’
-Theaterkrant***

Credits

regie Ger Thijs
spel Bram van der Vlugt
saxofoon en klarinet Floris van der Vlugt
viool Hester van der Vlugt
contrabas en cello Lucas Dols

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie