Don Juan

Theatergroep De Zwarte Weduwe
21 jun
-
24 jun
 • wo 21 jun
  20:00 - 21:30
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • do 22 jun
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • vr 23 jun
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • za 24 jun
  14:00 - 15:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • za 24 jun
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest

Let op: deze voorstelling zal gespeeld worden door De Zwarte Weduwe, dit betreft een amateurtheatergroep.

Don Juan is een muzikale tragikomedie over moraal, media, liefde en seks in het Nederland van nu. De voorstelling wordt gespeeld door amateurtheatergroep De Zwarte Weduwe.

Don Juan is één van de bekendste sympathieke schurken uit de dramatische literatuur. In deze scherpe eigentijdse komedie, vrij naar Molière, gaat de beruchte en tegelijkertijd hartverwarmende vrouwenverslinder niet op strooptocht in het Sicilië van 1665, maar in het Nederland van nu. Onstuitbaar snelt hij van de ene liefdesverovering naar de andere. Het gaat hem niet om liefde, maar om de verovering. De vrouwen om Don Juan wringen zich krampachtig in bochten om zich te conformeren aan het door de media en omgeving gecreëerde vrouwbeeld. Iedereen die Don Juan een gebrek aan moraal verwijt, blijkt er zelf een dubbele moraal op na te houden. Compromisloos volgt hij zijn hedonistische principes tot hij moederziel alleen achterblijft.

Don Juan is in deze moderne bewerking de bekende zoon van een grote mediamagnaat, en is elke dag opnieuw op zoek naar nieuwe seksuele veroveringen. Geen enkele vrouw is veilig voor zijn charmes en gladde praatjes. Of het nu gaat om een ietwat onnozele verpleegster, een carrièremoeder of een feministische arts; iedere vrouw zwicht en spreidt de benen voor hem. De brede bodyguard Koos – met zonnebril, strak zwart pak en oortje – houdt een oogje in het zeil en zorgt voor de nodige discretie als Don zijn slag slaat. De vrouwenverslinder geniet van zijn moraalloze leven, en weigert pertinent zich aan te passen aan burgerlijke regeltjes. Zelfs als het een zaak van leven en dood wordt.

Don Juan is een muzikale tragikomedie over moraal, media, liefde en seks in het Nederland van nu.

Credits

met Mervyn Spoel, Lucienne Janmaat, Harold de Jonge, Miguel Lopez, Angela Looyé, Marten van der Meijden, Nathalie Tosseram, Bas de Kamps, Marieke Morsch, Frithjof Hosselet
regie Jeroen de Graaf
regie-assistent Laura van den Boogert

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie