Drie locatievoorstellingen eenmalig zien!

Eerst zien dan geloven: het theater

Urban Stories & NTjong
8 jun
-
11 jun
Data & tickets
 • do 8 jun
  19:00 - 01:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • za 10 jun
  19:00 - 21:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • zo 11 jun
  12:00 - 17:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

De afgelopen maanden was het Nationale Theater te gast in kerk-en-buurthuis Bethel, Hindoecentrum Sewa Dhaam en LJG Beth Jehoeda. Op locatie werd met professionele performers en buurtbewoners bijzonder theater gemaakt. Nu komen – eenmalig - alle drie de voorstellingen op 10 juni samen in het theater. Bovendien is er van 8 t/m 11 juni een foto-installatie van het project te zien.

Eerst zien dan geloven: drie locatievoorstellingen eenmalig te gast in het theater
Wat gebeurt er als je drie in gebedshuizen gemaakte voorstellingen, verzamelt in Theater aan het Spui? Dan krijg je een wervelende theatrale happening, waarin je van de hindoetempel, via de kerk, naar de synagoge reist zonder ook maar een meter te verplaatsen. Na een smakelijke start met drie soorten soep, ontstaan rondom je heen te midden van de imposante foto-installatie van Johan Nieuwenhuize, nieuwe verhalen uit de gebedshuizen van Den Haag. Ontmoet kleurrijke Hagenaars en Hagenezen en zie wat er zich nou eigenlijk achter al die deuren afspeelt.

Eerst zien dan geloven

De afgelopen maanden was het Nationale Theater te gast in kerk-en-buurthuis Bethel, Hindoecentrum Sewa Dhaam en LJG Beth Jehoeda. Op locatie werd met professionele performers en buurtbewoners bijzonder theater gemaakt. Nu komen – eenmalig - alle drie de voorstellingen samen in het theater.

Installatie Johan Nieuwenhuize – ook te zien op 8 en 11 juni
Fotograaf en kunstenaar Johan Nieuwenhuize trok met zijn camera langs de drie gebedshuizen. De foto’s, stop-motion filmpjes en geluidsopnamen die hij daar maakte vormen de basis van een grote ruimtelijke audiovisuele installatie, die als het ware een gecombineerd geheugen van de drie gebedshuizen is. Ruim honderd foto’s en filmpjes worden geprojecteerd op drie driehoekige objecten van meer dan twee meter hoog, waarop de beelden en geluiden elkaar in schijnbaar willekeurige volgorde opvolgen. Het wordt nooit helemaal duidelijk welk beeld of geluidsfragment bij welke locatie hoort. Waar denk jij dat je naar kijkt?

De installatie is te zien in Theater aan het Spui op:

donderdag 8 juni tijdens Je bent zelf een festival – aanvang 19.00 uur – toegang 5 euro
zaterdag 10 juni tijdens Eerst zien dan geloven: het theater - aanvang 19.00 uur (inclusief soep) – toegang 5 euro
zondag 11 juni als expositie gratis te bezoeken van 12.00-17.00 uur
 

Credits

Installatie concept Johan Nieuwenhuize
Installatie ontwerp Berit Piepgras
Installatie uitvoering Het Nationale Decoratelier
Eindregie en concept Hanna Timmers
Regie Martijn Klink, Khadija Massaoudi en Els van der Jagt
Spel Alle spelers uit de drie deelprojecten
Geluidsontwerp Eric Magnee
Techniek Lennert Esser
Catering ’s-Speer Catering

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie