Harrie Jekkers

Achter de duinen
di 12 jul - za 23 jul
di 12 jul 2022
-
za 23 jul 2022

Harrie Jekkers staat met zijn voorstelling Achter de duinen exclusief in de Koninklijke Schouwburg. In zijn soloprogramma vertelt hij met liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Deze zomer zie je Achter de duinen voor het allerlaatst in de Koninklijke Schouwburg.

Achter de duinen

In Achter de duinen vertelt Harrie over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven.

Maar de voorstelling blijft niet steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren, toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Harrie vertelt zijn verhalen op de gebruikelijke Jekkers-manier met een lach, een traan en een korrel zout.

''Vroeger fietste ik als kind langs de schouwburg en vroeg ik aan mijn vader: ‘Waarom is die schouwburg eigenlijk Koninklijk?’ ‘Omdat de Koningin daar altijd naar toneel gaat kijken’, zei hij, ‘dus dat is niks voor ons.’’’ - Harrie Jekkers

Smart tickets

Voor de voorstellingen van Harrie Jekkers verkopen wij in samenwerking met ons kassasysteem Ticketmatic extra veilige e-tickets om doorverkoop tegen te gaan. Dit houdt in dat je je toegangsbewijzen niet per e-mail of post ontvangt, maar dat ze alleen te vinden zijn in de Ticketmatic app op je smartphone. Deze app kan je downloaden in de AppStore of de Playstore. Het bestellen van de kaarten gaat precies hetzelfde als je gewend bent. Meer informatie en de juiste gebruikswijze vind je hier

Het is mijn meest autobiografische voorstelling. Ik zal hem missen.

Harrie Jekkers