Eisler on the Go

New European Ensemble / Jon van Eerd
24 mei
20:15
  • wo 24 mei
    20:15 - 22:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Jon van Eerd kruipt in de huid van Hanns Eisler. Hij wordt bijgestaan door een sterrencast van zangers onder begeleiding van het New European Ensemble. De muzikale rode draad wordt gevormd door indringende songs en kamermuziek van Marc Blitzstein en Hanns Eisler.

Het is 1938 als componist Hanns Eisler aankomt in Amerika. Na zijn actieve strijd voor de arbeidersklasse in Duitsland zet Eisler zijn sociale betrokkenheid voort in de Verenigde Staten. Hij maakt deel uit van een beweging vol energie, hoop en idealisme, samen met collega’s en vrienden zoals Leonard Bernstein, Charlie Chaplin en Marc Blitzstein. De muziek van Eisler en Blitzstein is een artistiek tegengif tegen de angsten en paranoia van het heersende politieke klimaat tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.


**** NRC, 4 mei 2017: "De muziektheatervoorstelling Eisler On The Go is gewaagd, geslaagd en innemend onorthodox. (...) Origineel muziektheater uit één stuk."

**** Volkskrant, 5 mei 2017: "Hier ontvouwt zich een psychologische thriller, die beklemt en toch uitstijgt boven het puur prozaïsche. De casting van Jon van Eerd was een slimme zet en de musici spelen voortreffelijk."

Randprogramma v.a. 19:00 uur in de foyer

19.00 uur Liederen gezongen van Hanns Eisler en Marc Blitzstein door een ensemble uit Amsterdam.
19.30 uur Inleidende lezing van Paul Oomens.
Het randprogramma is gratis toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Credits

Regie: Machteld van Bronkhorst
Idee en script: Paul Oomens
Ensemble: New European Ensemble

Cast:
Hanns Eisler: Jon van Eerd
Louise Jolesch, zijn vrouw: Ekaterina Levental
Robert Stripling, aanklager: Vitali Rozynko
Helen Campbell, secretaresse: Evi De Jean
John P. Thomas, voorzitter HUAC: Mitchell Sandler
Piano: Kimball Huigens

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie