do 16 jan - 20:15 - 22:00
Winternachten

Free the Word

Oxfam Novib PEN Award Night
16 jan
20:15 - 22:00
  • do 16 jan
    20:15 - 22:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Theater aan het Spui

Een feestelijk programma met Free the Word!-speech en uitreiking van de Oxfam Novib PEN Award! De avond wordt geopend met de Free the Word!-speech door de Syrische schrijver en journalist Samar Yazbek. Haar speech staat in het teken van de vrijheid van meningsuiting.

Yazbek, geboren in Jableh, Syrië ontving the PEN Pinter Award, de PEN Tucholsky Award en de PEN Oxfam Novib Award voor haar In the crossfire (2011). Voor The Crossing kreeg ze in 2016 in Frankrijk de Best Foreign Book Award. Haar werk is in meer dan 15 talen verschenen en in 2018 stond Yazbek op de shortlist van de Prix Femina met haar roman La marcheuse, onlangs in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel De blauwe pen, een uitgave van Orlando in samenwerking met Oxfam Novib.

Met de uitreiking van de prestigieuze Oxfam Novib PEN Award door Oxfam Novib-directeur Michiel Servaes worden auteurs geëerd die vandaag, met gevaar voor hun vrijheid en leven, de waarheid zoeken en uitdragen.

Na de uitreiking gaat de winnaar in gesprek met, namens PEN Nederland, schrijver en journalist Hassnae Bouazza en Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal over haar of zijn oeuvre en ervaringen. De winnaar draagt vervolgens uit eigen werk voor. Engels gesproken.

Het programma wordt omlijst met muzikale optredens en wordt gepresenteerd door Hassnae Bouazza. De Free the Word - Oxfam Novib PEN Award Night komt tot stand in samenwerking met Oxfam Novib, PEN International, PEN Nederland en Writers Unlimited.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie