do 16 jan - 20:15 - 21:45
Winternachten

Europa op de sofa

Ilja Leonard Pfeijffer & Damiaan Denys
16 jan
20:15 - 21:45
  • do 16 jan
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Theater aan het Spui

Wat is er nog over van de grande dame Europa? Ilja Leonard Pfeijffer kruipt in de rol van het noodlijdend werelddeel en bespreekt – op de sofa - met psychiater Damiaan Denys de status van belangrijke thema’s zoals migratie, toerisme en milieu en blikt in de toekomst.

Aan de hand van fragmenten uit zijn meesterlijke roman Grand Hotel Europa neemt Pfeijffer u mee op reis door het eens zo grote Europa, nu in verval, een schaduw van zichzelf. Met intermezzi van violist Noa Eyl, virtuoos vertolker van klassiek werk, klezmer en jazz.

Een van de geliefdste en intrigerendste programma's van voorgaande Winternachten festivaledities keert terug, nu als zelfstandig avondprogramma! De schrijver - immers specialist in het tot leven brengen van personages - laat zich door psychiater Damiaan Denys meevoeren in de wereld van zijn roman. De schrijver op de sofa IS de roman of het personage in een fascinerend en onvoorspelbaar rollenspel.

Tip: Ilja Leonard Pfeijffer spreekt over zijn poëzie en zijn roman Grand Hotel Europa op donderdag 16 januari (12-13 uur, gratis toegang) in de Speakers' Corner van de Haagse Hogeschool en neemt vrijdagavond 17 januari ook deel aan Friday Night Unlimited, de gevarieerde Winternachten festival-avond met 24 programma's in zes zalen van Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie