wo 15 jan - 20:15 - 22:00
Winternachten

Opening Night

A Free Mind
15 jan
20:15 - 22:00
  • wo 15 jan
    20:15 - 22:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een fantastische line-up van Nederlandse en internationale auteurs geeft een preview van het festival, met poëzie, proza en muziek. Een feestelijke avond om het 25-jarig bestaan van het Winternachten festival te vieren met de presentatie van de jubileumbundel De verovering van Jupiter (Over de dekolonisatie van de geest).

Allen schreven op verzoek van Writers Unlimited, in reflectie op het festivalthema, een kort essay, verhaal of gedicht voor de jubileumbundel. Een unieke bundel met, niet toevallig, 25 prachtige bijdragen, uitgegeven door Jurgen Maas, die na afloop en verder het gehele festival, verkrijgbaar is in de festivalboekwinkel van De Vries Van Stockum, en na 15 januari in de reguliere (online) boekhandels.

Op de plek waar in 1995 de eerste Indische Winternacht plaatsvond, Theater aan het Spui, ontvangen we deze jubileumopeningsavond met trots (inter)nationale topauteurs waamee het festival en zijn bezoekers door de jaren heen een bijzondere band opbouwden zoals Goenawan Mohamad (Indonesië) - die ook die eerste Winternacht optrad -, Adriaan van Dis, Antjie Krog (Zuid-Afrika), Nelleke Noordervliet, Reggie Baay, Manon Uphoff en Cynthia McLeod.

Winternachten festival zal altijd speuren naar talent en heeft in 25 jaar vele, vele debuterende auteurs uit binnen- en buitenland het woord gegeven. Hoe heerlijk is het om daarom deze avond ook, opnieuw of voor het eerst, Petina Gappah (Zimbabwe), Angelina Enny (Indonesië). Rosabelle Illes (Aruba), Jolyn Phillips (Zuid-Afrika) en, uit Nederland, Karin Amatmoekrim, Simon(e) van Saarloos en Ellen Deckwitz te verwelkomen. En ademloos te kijken en luisteren naar hun voordrachten.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie