zo 16 feb - 16:00

Mabrouk

Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui
16 feb
16:00
  • zo 16 feb
    16:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Vier samen met Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui vijftig jaar Marokkaanse migratie. Een avond vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater en livemuziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Nasrdin en Fadua dansen en zingen, vertellen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat. Marhaba! Welkom!

Nasrdin Dchar over Mabrouk

“Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.” 

50 jaar Marokkaanse arbeidsmigratie

14 Mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met Mabrouk vragen Dchar, El Akchaoui en het producerende huis van Theater Zuidplein aandacht voor deze mijlpaal.  

Mabrouk is een initiatief van Nasrdin Dchar, ondersteund door Fadua El Akchaoui, en wordt geproduceerd door Stage-Z, het producerende huis van Theater Zuidplein. De voorstelling was in juli te zien in Theater Zuidplein en is wegens groot succes op zondag 16 februari in Theater aan het Spui te zien.

Credits

Spel: Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui 
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest 
Visuals: Bouba Dola 
Eindregie: Floris van Delft
Producent: Stage-Z

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie