vr 6 dec - 20:15

Grand Bazaar in de Nieuwe Kerk

Selim Doğru, reART Ensemble en solisten
6 dec
20:15
  • vr 6 dec
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk | Spui 175

De Grand Bazaar in Istanbul is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Selim Doğru maakte speciaal voor Den Haag een compositie die de ritmes, de melodieën en vooral de spirit van deze plek vertolkt. Hij put uit Turkse muziek zoals volks, klassiek, filmmuziek, operette, musical, pop, Turkse Tango en jazz. Selim Doğru gaat van Ottomaanse muziek tot Turkse én Nederlandse pop van nu, combineert tijdloze liederen en instrumentale stukken met nieuw eigen werk.

Alle stukken worden toegelicht met verhalen, anekdotes en gedichten. Dit maakt de rijke Turkse muziekcultuur toegankelijk voor iedereen. Selim Doğru, artistiek leider van reART Ensemble, speelt even graag voor de koning als voor de kapper, componeert zowel voor symfonieorkest als voor zigeunerorkest. Hij is artist in residence op het gloednieuwe festival Grand Bazaar. In samenwerking met Yunus Emre Institute.

Onderdeel van:
Festival Grand Bazaar

Over Festival Grand Bazaar

Festival Grand Bazaar is een nieuw vierdaags festival waarin de Turkse cultuur vanuit verschillende kunstdisciplines wordt belicht. Ook Het Nationale Theater doet mee. Bekijk hier het volledige programma.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie