do 19 dec - 19:30

Vers uit Arnhem

ArtEZ hogeschool voor de kunsten
19 dec
19:30
  • do 19 dec
    19:30
    HNT Studio's, Den Haag
    Studio 2

We werken met een groot aantal opleidingen samen. Dit doen we onder de noemer Vers. Soms komen zij een week werken in Zaal 3 om aan het eind van die week hun werk te presenteren. Weer een andere keer voeren studenten een voorstelling op die ze op de academie hebben gemaakt. Vanavond is het de beurt aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

Twee groepen derdejaars studenten van de ArtEZ Toneelschool werken aan scènes van een repertoirestuk. De eerste groep speelt scènes uit Tramlijn Begeerte, de tweede groep speelt scènes uit Don Caravaggio.

Tramlijn Begeerte

Remy en Esther spelen scènes uit Tramlijn Begeerte. Ze nemen verschillende rollen aan en onderzoeken de dialogen die Tennessee Williams schreef voor zijn film uit 1951. Onder begeleiding van Astrid van Eck werkten zij aan hoe tekst en handeling te combineren.

Don Caravaggio

"Een begeerte is er om na te jagen." Vijf derdejaars studenten spelen scènes uit Bart van den Donkers Don Caravaggio. Een nieuwe toneeltekst in een klassieke setting over liefde, verlangen, decadentie en kunstenaarschap. Onder begeleiding van Sanne den Hartogh werkten de studenten aan de vormgeving van personages aan de hand van een onderzoek naar lichaamstaal en stem.

Over Vers

Vers is voor de studenten een mooie kans om in een professionele omgeving hun werk te presenteren. En voor het publiek is het een leuke manier om nieuwe talenten te ontdekken.

Onderdeel van:
Vers

Credits

Tramlijn Begeerte

spelers Remy Meeuwsen, Esther van Steenis
begeleiding Astrid van Eck

Don Caravaggio

spelers Mees Hilhorst, Risé Benschop, Emma Vermeulen, Keanu Visscher, Derron Lurvink
begeleiding Sanne den Hartogh

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie