Ons Perspektief

BrotherTill
16 nov
20:30 - 22:00
  • za 16 nov
    20:30 - 22:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Het muziekalbum Ons Perspektief is een smeltkroes van Zuid-Afrikaanse rap (rymklets), spoken word, ambient soundscapes, Kaapse folk en diepe hiphop beats. Ontstaan vanuit een internationaal en interdisciplinair project van het Zwolse kunstenaarsduo BrotherTill en diverse Zuid-Afrikaanse ‘rymkletsers’. Opgenomen in en rondom de wijken van Kaapstad, door de producer/composer van BrotherTill – Mathijs van Til.

Vanavond wordt het album gereleased met een multimediaal live evenement: een concert met optredens van onder andere rymkletsers HemelBesem en Die Hooflig, de Zwolse artiesten NESS en Roots Rising en met Willem van der Krabben (o.a. Jett Rebel) op drums. Daarnaast vertonen we de making-of documentaire, die het verhaal achter het project openbaart. “We zoeken naar de diversiteit die niet versplintert maar omarmt.“

Ons Perspektief was in de zomer van 2019 al als voorstelling te zien op theaterfestival De Parade. Vanavond presenteren de makers het muziekalbum wat bij deze voorstelling hoort. Heb je het dus al gezien op De Parade, dan is het zeker de moeite waard om vanavond nog eens te komen kijken!

"De muzikant en producent van het Zwolse kunstenaarsduo BrotherTill vertrok naar Kaapstad, zocht en vond contact met lokale artiesten en brengt ze nu naar Nederland." Lees het hele interview met BrotherTill in De Stentor.

Een album release in de vorm van een multimediaal live evenement

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie