wo 11 dec - za 14 dec

Ad Fundum

Het Nationale Theater
11 dec
-
14 dec
 • wo 11 dec
  20:15
  HNT Studio's, Den Haag
  Studio 2
 • do 12 dec
  20:15
  HNT Studio's, Den Haag
  Studio 2
 • vr 13 dec
  20:15
  HNT Studio's, Den Haag
  Studio 2
 • za 14 dec
  20:15
  HNT Studio's, Den Haag
  Studio 2

You can take the man out of the gutter, but you can’t take the gutter out of the man - Charles Bukowski.

Ad Fundum is een levensechte, ontluisterende en rauwe monoloog over Wim Bierman (Hein van der Heijden met muziek van Jeroen Zijlstra). Samen met Wim maken we een reis als een delirium. Onderweg vertelt hij over alles wat hij was en alles wat hij hoopt te zijn. Hij vertrekt om de rotzooi in zijn leven op te ruimen.

Deze muzikale monoloog is te zien in een Studio van Het Nationale Theater. Er is beperkt plek in deze '
intieme setting', dat betekent overigens niet dat je bij de acteur op schoot zit, maar je zit wel lekker dicht op zijn verhaal.

In een café leest Wim Bierman een advertentie in een huis-aan-huisblad en denkt een uitweg te vinden uit zijn lethargisch bestaan: een ontgiftingskuur in Noord-Roemenië. Hoe mooi kan het leven zijn? Dit wordt zijn ontsnapping. Hij stapt in Arnhem op de trein. Maar terwijl de grijze landschappen langs het raam trekken besluipen zijn oude demonen hem. In een sneltreinvaart wisselen de dolle nachtelijke avonturen elkaar af met pijnlijke herinneringen en confronterende conclusies. Ad Fundum is een aandoenlijke voorstelling met gare grappen die gaat tot op de bodem. Over een man die denkt dat hij zijn problemen kan verdrinken tot blijkt dat ze kunnen zwemmen.  

Hein van der Heijden schreef de tekst en speelt Wim Bierman. Van der Heijden is één van de vaste acteurs van Het Nationale Theater en maakt sinds september 2016 deel uit van het ensemble. Zijn collega Mark Rietman (ook ensemble-lid) neemt de regie op zich. Ze spelen dit seizoen samen in de succesvolle voorstelling The NationAd Fundum wordt muzikaal ondersteund door muzikant en singer-songwriter Jeroen Zijlstra. Hij won in 2002 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het prachtig verstilde lied ‘Durgerdam slaapt’.  

*Ad fundum is een Latijnse benaming voor 'tot op de bodem'. Deze term wordt vooral door studenten gebruikt en staat voor het in één keer uitdrinken van een glas (met bier).

De cast

Hein van der Heijden

Acteur

Jeroen Zijlstra

Muzikant

Credits

tekst & spel Hein van der Heijden 
regie Mark Rietman 
muziek Jeroen Zijlstra 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie