Talkshow bij GAS

Voorafgaand aan de voorstelling
22 nov
18:00 - 18:45
  • vr 22 nov
    18:00 - 18:45
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow vooafgaand aan de voorstelling GAS. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan we op zoek naar wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

De talkshow is gratis toegankelijk. Je kan je aanmelden via deze pagina.

De gasten worden geïnterviewd door journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie.

Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal?  En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie