vr 22 nov - 18:00 - 18:45

Talkshow bij GAS

Voorafgaand aan de voorstelling
22 nov
18:00 - 18:45
  • vr 22 nov
    18:00 - 18:45
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Ga je naar de voorstelling GAS? Bezoek dan ook de gratis talkshow over de gaswinning in Groningen voorafgaand aan de voorstelling. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan we op zoek naar wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende manier aan te pakken? 

De talkshow is gratis toegankelijk. Je kan je aanmelden via deze pagina.

Ook is er de mogelijkheid om tijdens of na de talkshow een hapje te eten. Voor slechts €7,50 kan je bij het aanmelden een heerlijke soep en een broodje bestellen.

De gasten 

Te gast zijn: Peter van der Gaag, onafhankelijk geoloog die al meer dan 25 jaar onderzoek doet naar de bodem en de bevingen in Groningen, Erwin Muller, tot 2017 vice-voorzitter van de OVV en nauw betrokken bij het onderzoek naar de gevolgen van de gaswinning in Groningen, en Liesbeth van Tongeren, voormalig lid van de Tweede Kamer voor Groen-Links, waar zij jarenlang de woordvoerder was over het gasdossier. 

De gasten worden geïnterviewd door journalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voostelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal?  En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie