Theaterreis voor de Vrienden en Donateurs

Met de bus naar Dordrecht
2 nov
13:00
  • za 2 nov
    13:00 - 23:15
    Schouwburg Kunstmin, Dordrecht
    Schouwburg Kunstmin

Inmiddels een goede traditie: de theaterreis die Eeke Crabbendam en Joep Winkels op persoonlijke titel voor de Vrienden en Donateurs organiseren. Zaterdag 2 november gaat de reis naar Dordrecht. 

Mooi programma
We starten met een bezoek aan het Dordrechts Museum. Vervolgens is het diner bij restaurant Khotinsky en zien we tot slot de theatervoorstelling Senang van toneelgroep Goed Gezelschap.

Middagprogramma:

Het Dordrechts Museum met twee zeer interessante tentoonstellingen van uiteenlopende aard:

Beet! Vissen naar verborgen betekenissen

Wat er kunstzinnig is aan die glibberige wezentjes? Nou, blijkbaar een heleboel. De erotische vis, de religieuze vis en de spreekwoordelijke vis, ze komen allemaal voorbij in de kleurrijk ingerichte expositieruimte van het Dordrechts Museum.

Roepen vissen associaties op met erotiek? In onze tijd niet zo snel, maar in de 16de en 17de eeuw des te meer. In die tijd hebben vissen, maar ook schelpdieren als mosselen en oesters, nogal eens een dubbelzinnige betekenis. In de taal, maar ook op prenten en schilderijen. De expositie toont eeuwenoude werken, zelfs manuscripten uit de 15de eeuw en schilderijen en prenten van Pieter Bruegel, en loopt door tot het heden met gebruiksvoorwerpen als een spaarpot, een stripboek van Asterix en spotprenten.

Het Dordrechts Museum toont het neusje van de zalm op het gebied van vis in de kunst!

Kees Verwey en zijn idolen - Breitner, Picasso, Appel e.a.

“Niemand kan geheel op eigen kracht leven. Er is een onmisbare band nodig met de grote geesten om ons heen. Om desalniettemin een eigen plaats te veroveren”. Geïnspireerd op deze uitspraak van de schilder zelf toont het Dordrechts Museum de kunst van Kees Verwey (1900-1995) in de context van zijn inspiratiebronnen. Tijdens zijn leven, dat bijna een eeuw beslaat, maakte de kunstenaar verschillende tendensen in de schilderkunst mee.

 

Diner in restaurant Khotinsky in het Energiehuis te Dordrecht

 

Avondprogramma:

Senang, theatervoorstelling van toneelgroep Goed Gezelschap in theater Kunstmin in Dordrecht

Tweehonderdduizend Indonesische vluchtelingen kwamen in de jaren vijftig naar Nederland en kregen een koud welkom. De Indische Nederlanders gingen zwijgzaam op in de samenleving. Aan die stilte komt in Senang een einde! Met westerse pianoklanken en Aziatische Kendang drums ontstaat een luide dialoog over identiteit. Het is een muzikale confrontatie over afkomst, tradities en botsingen. Met Nynke Heeg en Klemens Patijn, beiden derde generatie Nederlanders met een Indische geschiedenis.

"Prachtig hoe klein en hoe intiem de voorstelling in elkaar zit. Senang, wat betekent je op je gemak voelen, had niet beter gekozen kunnen worden.” Theaterparadijs ****

“De bespiegelingen in Senang over hoe dit soort ervaringen doorwerkt op de generatie van nu, wekken verwondering.” Het Parool

Onderdeel van:
Funding events

Vertrek:

13.00 uur vanaf halte Schedeldoekshaven/CS met busmaatschappij Pasteur. Neem in het Centraal Station de uitgang RIJNSTRAAT. Steek de Rijnstraat over     en ga naar links. Rechts om de hoek van het ministerie bevindt zich de bushalte. De bus vertrekt dus niet van het gebruikelijke busplatform CS, vanwege  verbouwing

 

Thuiskomst:

Ca. 23.15 uur

 

Kosten:

Eur 85,- ( bus, koffie met taart, entree museum, diner incl. 2 drankjes, voorstelling)

Gaarne z.s.m. overmaken op rekeningnummer NL 50 INGB 000 85 68 391 ten name van Het Nationale Theater. Met vermelding van:

 -wel of geen Museumjaarkaart

-uw naam en naam eventuele partner of vriend/in voor wie u betaalt

 

Uiterste datum van ontvangst van betaling 10 oktober a.s. Houdt rekening met de verwerkingstijd van uw betalingsopdracht als u niet internetbankiert

 

Uw betaling is uw inschrijving. Wees er snel bij, want de plaatsen in de bus zijn beperkt. Introducées zijn van harte welkom, echter Vrienden krijgen te allen tijde voorrang. U ontvangt bericht van deelname per email plm een week vóór de reis.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Eeke Crabbendam, het liefst per mail crab@telfort.nl, anders via telefoon 064 54 72 696 ( tussen 18.00 en 19.00 uur).

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie