Loflied der verzoening - Reconciliation Magnificat

Capella Brabant en Dudok Quartet
15 dec
20:15
  • zo 15 dec
    20:15 - 21:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Loflied der Verzoening is de uitvoering van Reconciliation Magnificat van Kris Oelbrandt, door kamerkoor Capella Brabant onder leiding van Marc Versteeg met medewerking van onder meer het Dudok Quartet. Solisten zijn Katrien Baerts, Elsbeth Gerriten en Mattijs van de Woerd. Het programma wordt voorafgegaan door een voordracht door musicoloog en theoloog Martin Hoondert en besloten met een dialoog over ‚Verzoening’. Voorafgaand aan het programma is er de mogelijkheid om mee te eten in de foyer tijdens de ‚Maaltijd der Verzoening’.


Programma:

18.30u - ‚Maaltijd der Verzoening’. Er is een heerlijke vegan maaltijdsoep met brood en salade voor maar €7,50 (in het bestelproces kan je voor de maaltijd reserveren)
20.15u – Inleiding door theoloog en musicoloog Martin Hoondert.
20.25u – Uitvoering van Reconciliation Magnificat.
21.25u – Pauze
21:50u - Dialoog
22:45u - Einde

Met zijn monumentale Reconciliation Magnificat reikt componist Kris Oelbrandt een actueel, levens- omarmend antwoord aan voor een schijnbaar verdeelde wereld. Een indrukwekkende totaalervaring voor sopraan, alt, bariton, kamerkoor en instrumentaal ensemble. Oelbrandts compositie verenigt drie wereldgodsdiensten, als een verzoenende lofzang op een nieuwe wereld. Een modern Magnificat dat op unieke wijze de aloude band tussen wereldgodsdiensten Islam, Christendom en Jodendom uitlicht en bekrachtigt. Een wereld in verwachting van een hoopvolle toekomst. Van de Joodse lofzang van Hanna en de Christelijke lofzang van Maria tot de Islamitische Soera 87. In zijn compositie bouwt Oelbrandt deze indringende liedteksten om tot een meditatieve klankkathedraal waarin woorden en muziek een inspirerende dialoog aangaan.

Na afloop van het concert kan het publiek in gesprek met elkaar en met Marianne van Praag (Rabbijn Liberaal Joodse Gemeente Den Haag), David Schiethart (Predikant Protestantse Gemeente Den Haag), Robina Joemmanbaks (Ladjna Ima’illah, vrouwenvereniging Ahmadiyya Moslimgemeenschap), Prija Jaipal (Pandita Arya Samaj), Pandit Tewarie (Hindoecentrum Sewa Dhaam) en Derwisj A. Maddoe (Voorzitter Federatie Islamitische Organisaties) onder leiding van Henk Baars, wiens geheim is: Samenwerken.

Sluit je aan, ervaar en deel wat je raakt, wat verzoening voor jou betekent en luister naar de verhalen van anderen!

Meer info over deze dialoog vind je hier: Verzoening in Den Haag

Capella Brabant organiseert en realiseert dit project samen met Het Interreligieus Beraad Segbroek, de Haagse Gemeenschap van Kerken, het Jacob Soetendorp Institute for Human Values, Dialoog in Den Haag en Het Nationale Theater.

Nieuwe spirituele muziek die werelden overbrugt en samenbrengt.

Het Loflied der Verzoening is een zoektocht naar gemeenschappelijke normen en waarden van mensen met verschillende culturele, religieuze en etnische achtergronden, waarbij diversiteit volledig wordt gerespecteerd. Voorafgaand aan het concert wordt eerst een voordracht gehouden door Martin J.M. Hoondert (kerkmusicus, musicoloog en theoloog). Daarin worden de verhoudingen tussen de drie godsdiensten in historisch perspectief geplaatst en de pendanten in de drie lofzangen verduidelijkt. Na afloop van het concert gaat het publiek in dialoog met elkaar en met lokale vertegenwoordigers uit de drie wereldreligies (en ook andere ambassadeurs) onder leiding van een plaatselijke gespreksleider.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie