za 29 feb - 13:30 - 14:30

SISI BOY prikkelarm

Groots en Meeslepend | Steef de Jong
29 feb
13:30 - 14:30
  • za 29 feb
    13:30 - 14:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

SISI BOY is op zaterdagmiddag 29 februari te beleven door iedereen met hoge prikkelgevoeligheid. De voorstelling zal in aangepaste vorm te zien zijn en ook de overige ruimtes zullen aangepast zijn. Ook is er een stilteruimte aanwezig. Tijdens de voorstelling is er de mogelijkheid om de zaal te verlaten en er zal een extra pauze zijn tijdens de voorstelling. Reserveren voor HNTonbeperkt kan via mail kassa@hnt.nl onder vermelding van "Komt Dat Zien/ HNTOnbeperkt".

In zijn vorige eenmansoperettes LudwigStraussvogel en Groots En Meeslepend Wil Ik Leven speelde ze een bescheiden rol. Het werd tijd voor een hoofdrol. In SISI BOY deelt Steef de Jong daarom het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.

Op Theaterfestival De Parade was SISI BOY een enorme hit. Trouw en de Volkskrant gaven vier sterren. Zo ook Theaterkrant: ‘De ingrediënten zijn ‘classic Steef’ – karton, operette en een uiterst aimabele podiumprésence – maar het resultaat is een verrassende voorstelling waarin De Jong een ode brengt aan het anders-zijn’. Nu gaat Steef de theaters in met een avondvullend programma.

 

Over Steef de Jong / Groots en Meeslepend

Steef heeft een fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera. Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt hij dit genre tot leven. Zijn kartonnen decorstukken bevatten geregeld dubbele bodems die door open te klappen zichtbaar worden. Zo ‘ontvouwen’ zijn voorstellingen zich letterlijk voor de ogen van het publiek.

 

De afgelopen jaren maakte hij De Modern Art Revue (met Alex Klaasen), Steef’s Operette Uurtje en Orfeo, een drama van karton. Steef ontving in 2017 de Mary Dresselhuys Prijs. De jury noemde hem een "opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multitalent dat verschillende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden".

Credits

spel Steef de Jong
regie Ina Veen
techniek René Rood
vormgeving Steef de Jong, Nina Vreeken
foto Tim Stet

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie