Lezen met Het Nationale Theater: De Gebroeders Leeuwenhart

22 nov
19:15
 • vr 22 nov
  19:15
  HNT Studio's, Den Haag
  HNT Studio's

Theaterteksten komen tot leven met het project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Lees met een groep theaterliefhebbers een theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen. Door de tekst anders uit te spreken, uw stem te veranderen of uw ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis.

Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman
De Gebroeders Leeuwenhart in 1973. Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal. En dat is gelukt, bijna vijftig jaar later is het voor veel mensen nog steeds het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Dit avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed is nu tot een toneelstuk bewerkt. Wij gaan het script samen lezen, en zo de wereld van het boek opnieuw tot leven wekken. Iedereen van jong tot oud die het leuk vindt om hardop voor te lezen is welkom om mee te doen!

Vier geheel verzorgde avonden
In twee losse avonden leest u de hele theatertekst van een toneelstuk van Het Nationale Theater. Op de derde avond ziet u de voorstelling van Het Nationale Theater wanneer die speelt in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Op de vierde avond sluiten we af met een nagesprek en wisselen we ervaringen uit.

U krijgt een uniek inkijkje in het artistieke proces 
Niet alleen leert u vaardig omgaan met tekst en ziet u het resultaat in de praktijk bij de voorstelling, maar ook zullen wij u (waar mogelijk) achter de schermen laten meekijken op toneel.

“Het is een meerwaarde om van te voren de teksten te lezen en te verdiepen in het toneelstuk. Volgens mij gaat er anders heel veel langs je heen. We hebben genoten van het lezen én de voorstelling!” Peter

De Gebroeders Leewenhart
Verraad, verlies en broederschap
De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer zal leven. Om de pijn te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben, vol opoffering, verraad en verlies.


Programma

1e leesavond: vr 22 nov 
2e leesavond: vr 29 nov 
voorstellingsbezoek: vr 13 dec 
nagesprek: vr 20 dec

Deelnemen

U betaalt slechts € 45 voor deelname aan het project (€ 22,50 met ooievaarspas)
Hiervoor krijgt u:

 • De theatertekst van het toneelstuk
 • Een reader met artikelen en achtergronden bij het toneelstuk
 • Een kaartje voor de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg
 • Koffie en thee en bij de voorstelling een pauzedrankje
 • Een kijkje achter de schermen bij Het Nationale Theater
 • Deskundige begeleiding
 • Vier gezellige avonden met mede-theaterliefhebbers

  Het Nationale Theater neemt contact met u op na aankoop van een ticket.
Onderdeel van:
Het Nationale Theater
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie