Saturday Night Unlimited

Winternachten
18 jan
20:00 - 01:00
  • za 18 jan
    20:00 - 01:00
    Internationaal Literatuurfestival
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Theater aan het Spui

Saturday Night Unlimited is een afwisselende Winternachten festivalavond vol poëzie, proza, boeken, films, voordracht en gesprekken. Zes zalen in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag bieden bij elkaar zo’n dertig optredens en filmvertoningen. U kiest uw eigen route en wisselt van zaal. Tussen gesprek, interview of film. In de theaterfoyer of het Filmhuiscafé haalt u een drankje, ontmoet festivalauteurs of zoekt een boek of dichtbundel uit bij festivalboekwinkel De Vries Van Stockum.

In het jaar waarin 75 jaar vrijheid wordt herdacht, geeft het 25e Winternachten festival aandacht aan bevrijding en specifiek het dekoloniseren van het westerse denken. Hoe vrij is onze geest, wat betekent die vrijheid en zijn we werkelijk vrij of gevangen in de kaders van onze cultuur, maatschappij en geschiedenis?

Saturday Night Unlimited staat in het teken van de verbindingen van Nederland met Indonesië, Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika. Winternachten pakt hiermee de draad op van de eerste festivaledities. We wisselen van gedachten met binnen- en buitenlandse auteurs van meerdere generaties zoals Adriaan van Dis, Antjie Krog, Cynthia McLeod, Ellen Deckwitz en Karin Amatmoekrim.

Writers Unlimited organiseert sinds 1995 jaarlijks het Winternachten festival in Den Haag. Het festival is uitgegroeid tot het belangrijkste internationale literaire evenement van Nederland. Behalve het festival maakt Writers Unlimited de 070 Series, actuele literaire gesprekken met schrijvers, wetenschappers en journalisten in Studio B van de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie