za 18 jan - 20:00 - zo 19 jan - 01:00
Winternachten

Saturday Night Unlimited

Winternachten
18 jan
-
19 jan
20:00 - 01:00
  • za 18 jan
    20:00 - 01:00
    Internationaal Literatuurfestival
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Theater aan het Spui

Saturday Night Unlimited is een afwisselende Winternachten festivalavond vol poëzie, proza, boeken, films, voordracht en gesprekken. Zes zalen in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag bieden bij elkaar 24 optredens en filmvertoningen. U kiest uw eigen route en wisselt van zaal per gesprek, interview of film. In de theaterfoyer of het Filmhuiscafé haalt u een drankje, ontmoet festivalauteurs of zoekt een boek of dichtbundel uit bij festivalboekwinkel De Vries Van Stockum.

Het 25e Winternachten festival geeft bijzondere aandacht aan bevrijding, en specifiek: het dekoloniseren van het westerse denken. Hoe vrij is onze geest, wat betekent die vrijheid en zijn we werkelijk vrij of gevangen in de kaders van onze cultuur, maatschappij en geschiedenis?

Saturday Night Unlimited staat in het teken van de verbindingen van Nederland met Indonesië, Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika. Winternachten pakt hiermee de draad op van de eerste festivaledities. We wisselen van gedachten met binnen- en buitenlandse auteurs zoals Adriaan van Dis, Antjie Krog (Zuid-Afrika), Cynthia McLeod (Suriname), Ellen Deckwitz, Rosabelle Illes (Aruba), Angelina Enny (Indonesië), Nelleke Noordervliet, Robin Block, Reggie Baay, Johan Fretz, Antoine de Kom en Karin Amatmoekrim, vergezeld door voordracht, poëzie, film en muziek.

Writers Unlimited organiseert sinds 1995 jaarlijks het Winternachten festival in Den Haag. Het festival is uitgegroeid tot het belangrijkste internationale literaire evenement van Nederland. Behalve het festival presenteert Writers Unlimited maandelijks actuele literaire gesprekken met schrijvers, wetenschappers en journalisten uit binnen- en buitenland in o.a. Studio B van de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie