za 1 feb - 19:30 - 20:00

Inleiding De liefde begraven

Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen
1 feb
19:30 - 20:00
  • za 1 feb
    19:30 - 20:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Bent u nieuwsgierig hoe De liefde begraven tot stand is gekomen of welke keuzes een regisseur allemaal heeft gemaakt? Bezoek dan de inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Deze inleiding wordt verzorgd door Charley Yntema. Charley Yntema is actrice, zangeres en logopediste in opleiding. Zij speelde in de voostelling Bint en was betrokken als regie- en productie-assistente bij de voorstellingen De Koele Meren des Doods, Een Goed Mens en Enkele Reis.

Over de inleiding
De liefde begraven is het eerste toneelstuk dat regisseur Peter de Baan heeft geschreven. Het idee voor het stuk is ontstaan uit een ‘De vloer op’-improvisatie. In de inleiding wordt verteld hoe Peter dit idee heeft uitgewerkt tot een toneelstuk en welke terugkerende thema’s een rol spelen in zijn werk. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop acteurs Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger hun spel benaderen in deze even hartstochtelijke als pijnlijke ontmoeting tussen twee exen die hun gezamenlijke hond gaan begraven.

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie