wo 22 jan - do 23 jan

Inleiding Tonio

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.
22 jan
-
23 jan
 • do 23 jan
  19:30 - 20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer
 • wo 22 jan
  19:30 - 20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer

Allereerst was er het boek, toen kwam de film en nu het toneelstuk. Hoe zorg je ervoor dat zo’n toneelstuk iets toevoegt aan wat er al is? De inleiding voorafgaand aan Tonio gaat in op de aanpak en de keuzes van bewerker en regisseur Ignace Cornelissen en de manier waarop de acteurs zo’n zwaar onderwerp als het verlies van je kind benaderen in hun spel.

Lisa Zweerman studeert aan de Toneelschool Maastricht. Ze was afgelopen jaar te zien in het theaterstuk Amadeus van Het Nationale Theater. Daarnaast had ze grote rollen in de televisieseries Aaf en Smeris en de oorlogsfilm Riphagen. Ook had ze de hoofdrol in de webserie De slet van VWO 6 en speelde ze rollen in Flikken Maastricht en de Johan Nijenhuis-film Mannen van Mars.

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie