vr 15 nov - vr 31 jan

Inleiding De tolk van Java

Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins en Martijn Apituley
15 nov
-
31 jan
 • vr 31 jan
  19:30 - 20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer
 • vr 15 nov
  19:30 - 20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer

De inleiding bij De tolk van Java gaat kort in op ons Indisch verleden, op de schrijver Alfred Birney en behandelt het maakproces van de voorstelling. Deze inleiding wordt verzorgd door Brechtje Zwaneveld.

Brechtje Zwaneveld

Brechtje Zwaneveld is freelance schrijver en theaterjournalist. In 2000 studeerde ze af als theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en in 2006 behaalde zij haar doctoraal Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze ging werken als theaterdocent bij onder andere het Theaterinstituut Nederland en jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam. Samen met Elze van den Akker vormde ze theatergroep Dimenzie en maakte ze drie theaterproducties voor het Oerol-festival op Terschelling. Ze gaf filosofieles op het Hervormd Lyceum Zuid, het Luzac College en de Opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Als jeugdtheaterjournalist werkte ze voor NRC Handelsblad en was zij lid van verschillende jury's voor jeugdtheaterprijzen en -fondsen. Ze schreef de vier familiegidsen voor het Rijksmuseum en maakte verschillende teksten voor het Zeeuws Museum. In 2016 rondde zij bij Carla de Jong de opleiding romans en korte verhalen af aan de Schrijversacademie.

Momenteel werkt ze als jeugdtheaterjournalist voor o.a. Theatermaker en Theaterkrant.nl. Ze schrijft visiestukken en interviews in opdracht van jeugdtheatergezelschappen en educatief materiaal voor musea, waaronder Artis/ Micropia. Ze geeft filosofieles aan eindexamenkandidaten op het Cabral Instituut.  Brechtje Zwaneveld is al ruim tien jaar verbonden aan Hummelinck Stuurman Theaterbureau, waarvoor zij o.a. inleidingen bij toneelproducties samenstelt.

 

Vriend van Het Nationale Theater

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie