Emel Mathlouthi | Foto: James Mountford

Crossing Border

Internationaal muziek- en literatuurfestival
31 okt
-
2 nov
 • do 31 okt
  19:00
  Dagkaart
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Theater aan het Spui
 • vr 1 nov
  19:00
  Dagkaart of Passepartout 1 & 2 nov
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Theater aan het Spui
 • za 2 nov
  19:00
  Dagkaart
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Theater aan het Spui

Internationaal literatuur- en muziekfestival Crossing Border strijkt dit jaar opnieuw neer in en rond Theater aan het Spui. Van 29 oktober tot en met 3 november is er een gevarieerd, internationaal programma vol literatuur, spoken word, muziek en speciale samenwerkingen. 

Bestel los je kaartje voor een van de festivaldagen of koop een passepartout voor vrijdag 1 en zaterdag 2 november voor €50 (i.p.v. €60).

Line up

Aanwezig op het festival zijn: de Amerikaanse singer-songwriter Kevin Morby, Nobelprijs-kandidaat László Krasznahorkai, Librisprijswinnaar Rob van Essen, Les Filles de Illighadad, Alejandro Zambra, Soap&Skin and s t a r g a z e, Cautious Clay, schrijver én muzikant Willy Vlautin, Hanna Bervoets en Jon Kalman Stefansson.

Ahmed Saadawi komt uit Irak, en schreef de bijzondere roman Frankenstein in Bagdad. Deels gebaseerd op Mary Shelleys klassieker, is het een parabel over het door oorlogen verwoest Bagdad. Carmen Maria Machado’s bundel Haar lichaam en andere feesten is een van dé definitieve boeken van het hedendaagse, Amerikaanse feminisme Emel Mathlouthi werd in 2012 in een klap een superster in de Arabische wereld. De muziek van de protestzangeres uit Tunesië werd dé soundtrack van de Arabische Lente.

 

Ierse artiesten op Crossing Border: In de geest van Beckett en Joyce

Ierland is een klein land met een grote literatuurgeschiedenis. De Ieren hebben een aangeboren verteltalent dat alleen geëvenaard wordt door hun liefde voor experiment. Kevin Barry brak in 2015 door met zijn roman Beatlebone, over de schreeuwtherapie van John Lennon. Nu heeft hij een nieuwe roman, Nachtboot naar Tanger. Kevin Breatnach schreef met Tunnel Vision de meest bijzondere essaybundel van het jaar. Nicole Flattery’s verhalenbundel Show Them A Good Time staat tjokvol zwarte humor, geschreven vanuit het perspectief van jonge, moderne vrouwen. David Keenan is een Ierse singersongwriter die in alles het tegenovergestelde is van de cliché Irish Pub-folkie. Zijn straffe nu-folk verdient een groter publiek.

 

 

KaartsoortenPassepartout €50

Voor zaterdag 1 en zondag 2 novemberDagkaarten
Voor donderdag 31 oktober €15
Voor vrijdag 1 november €30
Voor zaterdag 2 november €30

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie