TOURIST

Marte Boneschansker/ Het Huis Utrecht
6 nov
21:00
  • wo 6 nov
    21:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Het Paradijs

Hoe ga je de verbinding aan met een vreemde plek? Van wie is de ruimte om ons heen? Marte onderzoekt in TOURIST hoe vrouwen in de geschiedenis eigenaarschap hebben genomen over hun eigen verhaal.

In 1862 reisden de Haagse moeder en dochter Alexandrine en Henriette Tinne van Caïro naar Khartoum. Een uitzonderlijke reis voor twee vrouwen in die tijd, maar ook een reis in een koloniale context. In 2018 maakte Marte dezelfde reis met haar eigen moeder en de Caïrose actrice Rana Khodair. Wat is er veranderd? Hoe ga je de verbinding aan met een vreemde plek? Van wie is de ruimte om ons heen?

 

Marte onderzoekt in TOURIST hoe vrouwen in de geschiedenis eigenaarschap hebben genomen over hun eigen verhaal. Met een koptelefoon op ga je op ontdekkingsreis langs grenzen, privileges en een andere omgeving. TOURIST verbindt je met het onbekende en is een ode aan de aankomst.

 

TOURIST is een productie van Marte Boneschansker/ Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Olland-Buisman Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Utrecht.

Credits

van en met Marte Boneschansker

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie