50 jaar Marokkaanse arbeidsmigratie

Stichting Kenz & Het Stagehuis
29 jun
20:00
 • za 29 jun
  20:00 - 23:05
  KS Grote zaal

50 jaar Marokkaanse arbeidsmigratie: een mijlpaal om stil bij te staan. Daarom organiseren we op zaterdag 29 juni in de Koninklijke Schouwburg een feestelijke avond voor alle Hagenaars, met én zonder migratieachtergrond. Het gaat goed met de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag, en dat mag gezien worden!

Vier generaties blikken terug en kijken vooruit, met verhalen van vroeger, interviews met sleutelfiguren en livemuziek. Een bijzondere avond voor iedereen om onze rijke geschiedenis te delen, gezicht te geven en een breed gedragen vertrouwen in een gezamenlijke toekomst te stimuleren. Stichting Kenz, Het Stagehuis en Het Nationale Theater heten u van harte welkom!

 

De nieuwe generatie vertelt verhalen van de eerste generatie

Vijf Marokkaanse jongeren hebben een masterclass gehad van acteur Stefan de Walle van Het Nationale Theater om de verhalen van vijf Marokkanen van de eerste generatie te vertellen op het podium. Dit doen zij in de stijl van het succesvolle 4 mei-programma De laatste getuigen van Het Nationale Theater. De eerste generatie Marokkaanse arbeidsmigranten zit op het podium, terwijl hun verhalen worden verteld. Ook Soumaya Ahouaoui (bekend van onder andere Melk & Dadels) doet mee met deze lezing. Op de achtergrond worden foto’s geprojecteerd uit die tijd. Daarnaast is er een eerbetoon voor Mohamed Rabbae, voormalig GroenLinks-politicus en activist. Rabbae is zelf aanwezig.

 

Van topondernemers tot cabaret

De Haagse wethouder Bert van Alphen en politica Fatima Elatik zijn van de partij, evenals Mohamed el Arrag, hoofdinspecteur bij de Politie Eenheid Den Haag. De oprichter van de De Beverwijkse Bazaar, Bart van Kampen, vertelt over het ontstaan van de bekendste markt van Nederland. Hij deed met name inspiratie op in Marokko en Tunesië. Vastgoedbroers Radi en Ahmed el Kaddouri delen hun succesverhaal. Dankzij hun goed zakelijk instinct staan zij in de Top 100 van Jonge Miljonairs in de Quote 500.

 

Comedian Samir Fighil komt ook langs. Zijn typetjes, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat de komiek in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Een knallende entree, waarna hij al vlug de Haagse Street Life Ward voor aanstormend talent wint. Daarnaast staat de stadsdeeldichter van het Haagse centrum Ayoub Balah op het podium, evenals spoken word artiest Dean Arma. Tot slot is er muziek van een Andalusisch Orkest.

 

Alle sprekers

 • Bert van Alphen (wethouder)
 • Fatima Elatik (politica)
 • Mohamed Rabbae (voormalig GroenLinks-politicus en activist)
 • Prof. dr. ing. Said el Hamdaoui (TU Delft)
 • Mohamed el Arrag (hoofdinspecteur Eenheid Den Haag)
 • Ali Bousaboun (ex prof voetballer ADO Den Haag en Feyenoord)
 • Mohamed Benzakour (schrijver)
 • Gebroeders el Kaddouri (Quote 500)
 • Bart van Kampen (oprichter De Beverwijkse Bazaar)
 • Yassine Mellah (jongerenburgemeester Gouda)
 • Samir Fighil (comedian)
 • Ayoub Balah (dichter)
 • Dean Arma (spoken word artiest)
 • Soumaya Ahouaoui (actrice o.a. Melk & Dadels)

 

Livemuziek en eten buiten op het terras

In aanloop naar dit evenement klinkt er Marokkaanse muziek en geniet u van Marokkaanse hapjes op ons zomerterras voor de schouwburg. Op 26, 27 en 28 juni is er iedere avond van 17.00 tot 21.00 uur Marokkaanse livemuziek te horen. Deze optredens zijn gratis toegankelijk! Voor het eten vragen we een kleine bijdrage van €5,50. Lees meer over deze avonden.

Met livemuziek op het zomerterras voor de schouwburg

Credits

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie