ma 27 jan - 20:00

Filosofische ontmoetingen: Denken over taal

Filosofie in Den Haag
27 jan
20:00
  • ma 27 jan
    20:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Taal is één van de manieren waarop we ons uiten, waarmee we woorden geven aan onze vreugde, verdriet en onze mening. Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een groot goed, maar betekent dat ook dat je alles maar mag zeggen?

Het is een politiek grondrecht maar de vrijheid van meningsuiting heeft betrekking op de verhouding tussen burger en overheid, en niet die tussen burgers onderling. Dat is een belangrijk verschil. Het betekent dat wij in Nederland mogen zeggen, denken en publiceren wat we willen zonder voorafgaande toestemming van de overheid. Dat is iets anders dan dat iedereen het recht heeft een ander te beledigen.

Over Filosofie in Den Haag en de Filosofische ontmoetingen

Filosofie in Den Haag organiseert gedurende het jaar meerdere Filosofische ontmoetingen over actuele thema's & denkers. Vorig seizoen deden ze dat onder andere over privacy, voltooid leven, Spinoza en Hannah Arendt.

Filosofie in Den Haag organiseert deze ontmoetingen met het idee dat filosofie thuishoort in een stad als Den Haag. De grote stad van Vrede en Recht, van politiek en bestuur, van het zand en het veen, van hoogbouw en strand, van vele culturen en meer dan 180 nationaliteiten. Het leefklimaat in deze stad en de samenleving heeft baat bij mensen die bereid zijn voorbij de eigen horizon te kijken en interesse te tonen voor datgene wat hen onbekend is.

Filosofische ontmoetingen over actuele thema's & denkers

Onderdeel van:
Filosofische ontmoetingen

Credits

van en met Filosofie in Den Haag

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie