Bold in Motion

Opleiding Moderne Theaterdans
19 jun
-
20 jun
 • wo 19 jun
  20:15 - 22:30
  Academie voor Theater en Dans - AHK
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • do 20 jun
  20:15 - 22:30
  Academie voor Theater en Dans - AHK
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Bold in Motion is een samenwerking van toonaangevende choreografen en gedreven danstalent in een divers programma van vier performances in één voorstelling. De eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Moderne Theaterdans (Academie voor Theater en Dans - AHK) worden in Bold in Motion uitgelokt om hun fysieke, creatieve capaciteiten en hun danstheatrale persoonlijkheid volledig in te zetten. Samen met hedendaagse dansmakers uit binnen- en buitenland creëren zij stukken die gezien mogen worden.

Marie Goeminne (België) is choreograaf en perfomer. Haar werk beweegt zich tussen beeldende kunst, dans en filosofie. Subtiliteit, precisie en intimiteit kenmerkt haar werk. Samen met de eerste jaars werkt zijn aan een stuk met verdriet als thema.

 

Heather Ware (Canada) danste jarenlang bij Leine en Roebana. In 2010 ontving ze de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie. Sinds een aantal jaren is zij bezig haar eigen choreografische signatuur te ontwikkelen. Zij daagt de tweede jaars studenten uit in hun bewegingsvocabulaire en creatieve vermogen.

 

Ingrid Myhre Berger (Noorwegen) studeerde af aan de Moderne Theaterdans opleiding, gevolgd door de master of choreography aan de Choreographic Centre in Montpellier. Taal neemt een centrale plek in in haar werk. Zij creëert samen met een deel van de derdejaars een nieuw werk.

 

Fernando Troya (Spanje) was onder andere danser bij het Nederlands Danstheater. Sinds een aantal jaren focust hij zich op zijn eigen choreografische werk. De Spaanse schilder Goya is een grote inspiratiebron voor hem. Het vormt de basis voor zijn samenwerking met een deel van de derdejaars van de Moderne Theaterdans opleiding.

Vier moderne dansperformances van jong talent op een avond

Credits

foto Sjoerd Derine

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie