za 15 feb - 20:15

DE VERLEIDERS FEMALE

Susan Visser, Jelka van Houten e.a.
15 feb
20:15
  • za 15 feb
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Het woord is aan de vrouwen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van DE VERLEIDERS om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. Ze kruisen de degens en geven een vileine en kritische blik op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond en #MeToo.

Dit alles volgens het bekende VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie en persoonlijke verhalen. Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen.

DE VERLEIDERS

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod in DE VERLEIDERS FEMALE. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja).

Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd.


Cast

De cast bestaat uit Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Eva-Marie de Waal (Holy-F, Suikerland) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs). De regie is in handen van Tom de Ket (DE VERLEIDERS, Het Pauperparadijs).

Credits

Regie Tom de Ket
Met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Eva-Marie de Waal en Gusta Geleijnse

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie