do 5 sep - di 19 nov

Melk & Dadels

Rose Stories en Stichting Daria Bukvic
5 sep
-
19 nov
 • do 5 sep
  20:30
  DeLaMar, Amsterdam
  DeLaMar
 • vr 6 sep
  20:30
  DeLaMar, Amsterdam
  DeLaMar
 • za 7 sep
  20:30
  DeLaMar, Amsterdam
  DeLaMar
 • zo 15 sep
  16:00
  Theater Zuidplein, Rotterdam
 • do 19 sep
  20:15
  Stadstheater Zoetermeer , Zoetermeer
  Stadstheater Zoetermeer
 • wo 9 okt
  20:15
  Stadsschouwburg Haarlem, Haarlem
  Stadsschouwburg Haarlem
 • do 10 okt
  20:30
  KAF, Almere
  KAF
 • vr 11 okt
  20:00
  Lampegiet, Veenendaal
  Lampegiet
 • za 12 okt
  20:15
  De Meervaart, Amsterdam
  De Meervaart
 • za 19 okt
  20:15 - 21:45
  Reprise
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • zo 20 okt
  16:00 - 17:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • wo 13 nov
  20:00
  Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
  Stadsschouwburg Utrecht
 • di 19 nov
  20:00
  DeLaMar, Amsterdam
  DeLaMar

''Voorstelling met een warm kloppend hart'' - ★★★★ NRC

 'It's a man's world' is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019!

Na het succesvolle Nobody Home en Othello maakte regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. 'It's a man's world' is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.


Afterparty op 19 oktober 2019

Na de voorstelling op zaterdag 19 oktober is de kick off van het Gnawa Festival 2019. De band Samira's Blues zal optreden. De toegang is gratis. Leuk als je zegt dat je komt via het Facebookevent.

 

Tofik Dibi over Melk & Dadels
“Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”, Tofik Dibi

Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.

Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.

Op 19 oktober gratis afterparty

Nederlands Theater Festival
Melk & Dadels is genomineerd voor het Nederlands Theater festival en hoort hiermee bij de 12 beste voorstellingen van seizoen 18/19. Uit het juryrapport: Met vaart en humor, en zonder een moment het publiek uit het oog te verliezen, vertellen vier jonge vrouwen over hun Marokkaans-Nederlandse afkomst. Met hun oprechte en energieke spel weten de spelers het publiek te veroveren. Regisseur Daria Bukvić levert een vlotte, toegankelijke montagevoorstelling af die aanzet tot verbinding. Het is toe te juichen dat een voorstelling die zulke belangrijke en relevante thematieken op zo’n eerlijke en feestelijke manier behandelt, de grote zalen van ons land bespeelt.

Recensies

"Met Melk & Dadels borduurt Daria Bukvić, in samenwerking met productiebedrijf ROSE Stories, schrijver Tofik Dibi en een uitmuntende cast, voort op de succesformule van Nobody Home. Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen." ★★★★ Theaterkrant

"Het maakt Melk & dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien." ★★★★ NRC Handelsblad

Credits

Concept & Regie Daria Bukvić
Tekst & Research Tofik Dibi
Tekst & Spel Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora El Koussour
Decor Sacha Zwiers
Kostuums Dymph Boss
Licht Gé Wegman
Dramaturgie Willemijn Barelds
Tekstadvies Don Duyns 

 


Producenten: ROSE stories & Stichting Daria Bukvić
In alliantie met: Het Nationale Theater
Mede mogelijk gemaakt door: Theater de Meervaart

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie