ma 20 jan - ma 25 mei

HOT avond

Het Nationale Theater
20 jan
-
25 mei
 • ma 20 jan
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • ma 16 mrt
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • ma 25 mei
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Drugs is HOT

Drugs is HOT, ook in Nederland en misschien nog wel veel hotter dan je zou denken. Voor de een geeft drugs vertier, ontspanning en ontsnapping, voor de ander is het een verslaving. Drugs werkt geestverruimend en is heilzaam voor chronisch zieken. Maar op een maatschappelijk niveau is drugs een bron van grote problemen. Illegale dumping, liquidaties, gezondheidsrisico’s bij de jeugd, infiltratie van de illegale onderwereld in de legale bovenwereld en ondermijning van het openbaar bestuur.

Deze contrasten en maatschappelijke onrust worden tijdens Drugs is HOT op één podium met elkaar verenigd in de sfeer van een party, inclusief dj’s en dansers. 

Schuif aan bij onze party en bepaal: hoe HOT vind jij drugs?

HOT-avond 

Tijdens een HOT-avond gebeurt er van alles. Het is de gewaagdste avond die we maken. In iedere HOT-avond staat een thema centraal dat ook in een van onze voorstellingen aan bod komt, het heeft iets met kunst en op zijn minst één gesprek, het duurt altijd 100 minuten, kost een tientje en is één keer in de drie maanden.

Nog 3 keer naar HOT voor maar € 15,- 

Bestel nu de hele HOT serie voor maar € 15,- i.p.v. € 30,-.
Het thema van de eerste HOT-avond op 18 november was De Aarde. Het thema op 20 januari is drugs, 16 maart gaat over oorlog en de laatste HOT-avond van dit seizoen op 25 mei staat in het teken van de Indische gemeenschap in Den Haag. Je kunt nu nog 3 HOT avonden voor € 15,- kopen (de hele HOT serie was te koop voor € 20,-). 

Eerdere edities zijn hartstikke HOT

In Marokkanen zijn HOT bijvoorbeeld, kookte een Marokkaanse kok op het podium. In Den Haag is HOT zongen bekende Hagenezen als Wim Deetman, Tommie Beugelsdijk, Valika Smeulders en John van Zweeden uit volle borst ‘O, o Den Haag’. En in Optimisme is HOT stonden jongeren op het toneel die moeilijk aan de bak komen. Zij vertelden hoe ze opgebloeid zijn door op de Haagse Markt te werken. 

HOT is één groot experiment

Want één keer in de drie maanden willen we een avond maken waar alles kan. Willen we experimenteren en nieuwe ideeën uitproberen. Onderzoeken wat we eigenlijk durven. Wat het nou precies betekent om Het Nationale Theater te zijn. Dat doen we van HOT naar her. Omdat we met de HOT-avonden inspelen op de actualiteit wordt het programma één maand van tevoren bekend gemaakt. 

Want zeg nou zelf: wat doe je anders op maandagavond?
 

Onderdeel van:
... is HOT avonden

Credits

Door Het Nationale Theater
programmamaker Paul Slangen 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie