zo 8 mrt - 11:00

Musica Poëtica

Double Espresso
8 mrt
11:00
  • zo 8 mrt
    11:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Geniet op zondagochtend van de muziek van klassiek gezelschap Musica Poëtica in de Koninklijke Schouwburg. Onder het genot van een kopje koffie luister je naar de prachtigste aria's, geïnspireerd door 18e-eeuwse concertprogramma's. Musica Poëtica speelt vier concerten per jaar, allemaal in de klassieke foyers van de Koninklijke Schouwburg.

Double Espresso
Op verzoek van ons publiek tracteert Musica Poetica u ook dit seizoen weer op een muzikale ochtend met de coffie-cantate van Bach (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) en zijn Franse pendant Le Caffé van Nicolas Bernier―een dubbele espresso dus. Beide werken ontstonden in de tijd van de grote boom van koffiehuizen die overal in Europa openden. Tenminste Bach’s cantate werd dan ook in het Kaffehaus Zimmermann uitgevoerd waar Bach regelmatig optredens organiseerde. Omdat Bach’s stuk over Liesgen, de coffieverslaavde dochter van de heer Schlendrian uit Leipzig, tot de liefelingsstuk van het hedendaagse publiek hoort, bieden we de coffieliefhebbers met Bernier’s typisch Franse Caffé een vooralsnog helemaal nieuwe smaakrichting aan. We zijn benieuwd wat u ervan vindt.

Credits

Door Musica Poëtica

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie