Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Ayşegül Karaca / Storytelling Center / Theater RAST
20 nov
20:30 - 21:30
  • wo 20 nov
    20:30 - 21:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Ayşegül, een jonge Turks-Nederlandse actrice en zangeres, is geboren met een oogafwijking waardoor zij door het leven gaat met een zicht van 20 procent. Zij ziet wazig; net zoals wij onder water zien. Ayşegül groeide op in een gezin waarin ze moest opboksen tegen de eeuwenoude mannencultuur, waar uithuwelijking nog de norm was. Toch kan haar humor en kracht niet onderdrukt worden.

Ze trapt het raam open en springt op het kozijn. Haar benen wiebelen vervaarlijk heen en weer. In de verte hoort ze warme vrouwenstemmen zingen. Er verschijnt een lach op haar gezicht.

Er zijn van die verhalen die verteld moeten worden. Verbazingwekkend en meeslepend. Verhalen die je ontroeren, boos maken, of laten lachen. Regisseur Celil Toksöz verzamelt zulke verhalen en maakt er een hartverwarmende voorstelling van. Het waargebeurde verhaal van Ayşegül Karaca is hier één van.

In Ik zie, ik zie wat jij niet ziet staat Aysegül op en confronteert het publiek met haar levensverhaal. Op een verrassende, humoristische en soms interactieve wijze onthult zij haar familiegeheim en deelt zij de ervaring van het niet kunnen zien met het publiek. Een muzikale voorstelling waarin Turkse zang en ingrijpend spel elkaar afwisselen.

Credits

spel Ayşegül Karaca
samenstelling en regie Celil Toksöz
muziek Modar Salama
koor Nurdan Saru, Tuna Kama, Yasemin Özalp
stagiaire regie assistent / dramaturgie Ivana Cult
dramaturgie Elena Serrano Gonzalez

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een productie in het Storytelling\Theater Lab van Storytelling Centre in coproductie met Theater Rast.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie