Bloemenduel

Steef de Jong & Louis van Beek
19 okt
-
20 okt
 • za 19 okt
  20:30
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • zo 20 okt
  15:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A

Parijs, 1892. Twee adellijke dames van hoog niveau zijn gevraagd om de bloemen te schikken voor een expositie over muziek en theater. De ene is prinses Pauline von Metternich (niet geheel toevallig de aartsvijand van Sisi), de andere is gravin Anastasia Kielmannsegg. Een meningsverschil over de bloemstukken leidt tot een heus duel. Twee duellerende dames, die dat, op aanraden van de scheidsrechter, vanwege infectiegevaar ook nog eens topless doen.

Zonder dat ze het zelf wisten waren ze daarmee feministes avant-la-lettre, en had hun strijd een emanciperende werking. Dat mannen later hun erotische fantasieën op dit duel loslieten doet niets af aan het feit dat deze heldinnen hun tijd ver vooruit waren, en zich niets aantrokken van welke vooroordelen dan ook.

 

STUDIOWERK is een nieuwe reeks voorstellingen van Groots en Meeslepend, speciaal gemaakt voor de eigen studio in hartje Haarlem en Zaal 3 van Het Nationale Theater in Den Haag. Voor STUDIOWERK gaat Steef de Jong steeds een samenwerking aan met iemand die hem inspireert.

 

Voor deze eerste STUDIOWERK-voorstelling vraagt Steef aan Louis van Beek om een libretto te schrijven. Zelf componeert hij de muziek erbij. Het resultaat is Bloemenduel, een all female cast operette (voor twee heren). De schrijver en de componist presenteren hun operette aan het publiek, en spelen meteen ook maar alle rollen. Uiteraard met een grote dosis karton.

 

Over Louis van Beek en Steef de Jong

Louis van Beek is acteur, regisseur en schrijver. Hij is bekend van de veelgeprezen voorstellingen Mathilde en Soeur Sourire. Voor Mathilde werd hij genomineerd voor de Louis d’Or. In 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en diva Liesbeth List. Hij is daarnaast een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

 

Steef de Jong maakte eerder onder andere De Modern Art Revue, Steef’s Operette Uurtje en Orfeo, een drama van karton. Zijn voorstellingen ‘ontvouwen’ zich letterlijk als levensgrote kartonnen pop-upboeken voor de ogen van het publiek. In 2017 ontving hij de Mary Dresselhuysprijs.

Een all female cast operette (voor twee heren)

Credits

tekst en spel Louis van Beek
compositie, decor en spel Steef de Jong
regie Ina Veen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie