NIETS

Das Lemniscaat
28 sep
20:30
  • za 28 sep
    20:30 - 21:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Op het moment dat je geboren wordt, begin je al te sterven. En zo gaat het met alles. Uiteindelijk sterven we allemaal. Iedereen. Wat een gedoe. Alleen daarom al zouden we van elkaar moeten houden, maar dat is niet zo. We worden lamgeslagen door banale zaken; we worden verteerd door niets.

Geïnspireerd op Niets van Janne Teller verhoudt DAS LEMNISCAAT zich tot de onmetelijke, onbegrijpelijke nietsheid én tot de absurditeit van betekenisloosheid in dit manische universum. Ze pogen ‘niets’ te omarmen, en daarmee álles tot rust te laten komen. Maar als je niets omarmt, wat wordt dan zichtbaar?

 

NIETS.

 

Tragisch. Komisch. Fysiek. Absurd. Filmisch. En minder dan dat alles. Want uiteindelijk doet ‘niets’ er meer toe. Want sterven zullen we.

Tragisch. Komisch. Fysiek. Absurd. Filmisch.

Recensies

Parool

"De banaliteit van het leven wordt in deze absurdistische voorstelling uiterst invoelbaar: er wordt ons een zeer komische spiegel voorgehouden van zinloos geploeter."

 

Theaterkrant

"Het optreden begint uitermate chaotisch met onaffe zinnen, dan ontvouwt zich een grotesk bewegingsspel met rennen, dansen, over elkaar heen kruipen, pesten en tot slot weten ze verdieping aan te brengen door een tekst te geven over zin en zingeving. Het ‘niets’ dat ons leven beheerst, dat moet je toelaten en niet verwerpen."

Credits

spel & concept Tessa Friedrich, Liza Kollau & Dennie Lukkezen
begeleiding Arend Pinoy
lichtontwerp Elisabeth Kaldeway
muziek Robbert Klein
posterbeeld Casper Koster

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie